Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η πανδημία αλλάζει τα πρότυπα της κοινωνίας


Ζούμε σε μια εποχή που εποχή που η ύλη, το χρήμα έχει θεοποιηθεί.Εμείς οι απλοί, κοινοί θνητοί έχουμε δημιουργήσει ψεύτικα πρότυπα, κατασκευασμένα πολλές φορές από Εταιρείες για οικονομικούς λόγους, όπως ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς, μοντέλα, τραγουδιστές, που δυστυχώς, η προσφορά τους στην κοινωνία είναι ανύπαρκτη έως μηδενική και φυσικά πλουτίζουν με εκατομμύρια και γίνονται αντικείμενα θαυμασμού έως και θεοποίησης.
   Ήρθε σήμερα η δοκιμασία της πανδημίας του Κορονοϊού και άλλαξε ριζικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων εδώ και 4-5 μήνες, και μέσα από αυτή την τεράστια υγειονομική και κοινωνική κρίση αναδείχθηκαν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ – ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που πήραν στα χέρια τους την υγεία και την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και οδηγούν το «καράβι» μέσα στη φουρτούνα, με άρτια επιστημονική κατάρτιση, ψυχραιμία, φόβο Θεού, και απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο και τη ζωή του.
  Ένα φωτεινό, ένα λαμπρό παράδειγμα, εξαίρετου επιστήμονα, με βαθιά γνώση, μεγάλη εμπειρία, μέγιστο αίσθημα ΕΥΘΥΝΗΣ, και υποδειγματικό ΣΕΒΑΣΜΟ στην ανθρώπινη ζωή είναι ο Καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο «αρχιστράτηγος», ο «καπετάνιος» που οδηγεί το καράβι που λέγεται «ΕΛΛΑΔΑ» στη μεγάλη δοκιμασία που περνάει η χώρα μας, με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, ηρεμία, πραότητα κι επιστημονική πληρότητα, στηρίζοντας όλους τους Έλληνες, που πολλοί, δυστυχώς, δεν πειθαρχούν στις οδηγίες και τις συμβουλές των ειδικών επιστημόνων, δυσκολεύοντας το έργο τους και βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τόσο την προσπάθεια του ΕΟΔΥ και των Ιατρών που δίνουν τη μεγάλη μάχη, όσο και τη ζωή των συνανθρώπων τους και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων.
  Η δοκιμασία της πανδημίας του Κοροναϊού, ευχόμαστε και προσευχόμαστε με τη βοήθεια του Μεγαλοδύναμου, σύντομα να περάσει με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες. Το βέβαιο είναι ότι αναδεικνύει και φέρνει στο προσκήνιο άλλα ΠΡΟΤΥΠΑ για την κοινωνία μας, που μέχρι σήμερα ήταν στην αφάνεια, η οποία θεοποιούσε και πρόβαλε ως πρότυπα ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές και γενικά ανθρώπους των δημόσιων θεάματων. Ένας από αυτούς, ίσως το πιο ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ επιστήμονα, είναι ο καθηγητής ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ, που συνδυάζει την άρτια επιστημονική γνώση και κατάρτιση με το ΣΕΒΑΣΜΟ στον άνθρωπο και τη ζωή ίδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, (μανάδων μας, πατεράδων μας, παππούδων και γιαγιάδων, για τους οποίους όταν αναφέρθηκε στη ενημέρωση της 21/3/2020, φορτίσθηκε συναισθηματικά, δείχνοντας την ανθρώπινη ευαισθησία του). 
   Το σπουδαίο έργο, αλλά και την τεράστια προσφορά του λαμπρού επιστήμονα εκθειάζει η έγκριτη γαλλική εφημερίδα La Figaro (22/3/20) και θα πρέπει ή Ελληνική Δημοκρατία, το ελληνικό κράτος να τον απονείμει τη μέγιστη ΤΙΜΗ στον ΛΑΜΠΡΟ αυτό επιστήμονα και ΑΝΘΡΩΠΟ για τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ προσφορά στην πατρίδα, στην  κοινωνία, την οικογένεια, τον άνθρωπο. 
  ΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ κι ιδιαίτερα για τους ΝΕΟΥΣ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.
   ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ.
   ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ»
  
Με ιδιαίτερη εκτίμηση Β.Π

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.