Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επτάμηνη εργασιακή εμπειρία 300 άνεργων νέων: Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής



Αρχίζει να «τρέχει» από σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου στις 15:00, η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για 300 θέσεις του προγράμματος απόκτησης επτάμηνης εργασιακής εμπειρίας ανέργων, ηλικίας 18-30 ετών, με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης, της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας.

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας 18-30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα διαρκεί επτά μήνες και η Δ.ΥΠ.Α. καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους, ως εξής:

Εργοδότες με προσωπικό έως 3 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 1
Εργοδότες με προσωπικό έως 4-9 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 2
Εργοδότες με προσωπικό έως 10-19 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 3
Εργοδότες με προσωπικό έως 20-30 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 5
Εργοδότες με προσωπικό έως 31-50 άτομα – Ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 8
Εργοδότες με προσωπικό άνω των 50 ατόμων – Ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: Το 20% του απασχολούμενου προσωπικού ή έως 20 άτομα.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας, στο τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης.

Οι επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού: https://www.oaed.gr/proghrammata-anoikhta

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.