Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βιωματικό μάθημα Ιστορίας στην Αριδαία (φωτο)



Μια εκδήλωση γεμάτη ιστορία, πραγματοποιήθηκε  στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.
Μαθητές δημοτικών σχολείων της Αριδαίας, μέσα από μια ιστορική αναδρομή που έκαναν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών, είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και να δουν από κοντά τον οπλισμό με τον οποίο πολεμούσαν για την απελευθέρωση της περιοχής οι πρόγονοί μας καθώς και τις φορεσιές εκείνης της εποχής.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το τμήμα Παιδείας με πρωτοβουλία του Αντιδήμαρχου Παιδείας Δημήτρη Γιάντση σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Αριδαίας Θοδωρή Ταρασίδη, με αφορμή την συμπλήρωση δύο αιώνων από την Ελληνική Επανάσταση. 
Με το ενδιαφέρον των μαθητών να είναι μεγάλο για τα ιστορικά στοιχεία, ο Αντιδήμαρχος συμφώνησε με τα μέλη του Συλλόγου από το νέο σχολικό έτος να επαναληφθεί η εκδήλωση για όλους τους μαθητές της Αλμωπίας. 
Ακόμη, σε σύντομο διάστημα θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινιών  ιστορικού περιεχομένου, οι οποίες έχουν γυριστεί με τη συμβολή του Συλλόγου.







 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.