Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα σενάρια για εκλογές στο Φθινόπωρο και τα ''ύποπτα'' πρωτοσέλιδα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων



Επανέρχονται τα σενάρια για εκλογές μέσα στο Φθινόπωρο (ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο), καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, επιτελικά στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη του εισηγούνται να προχωρήσει στη διενέργεια προώρων εκλογών.

Δημοσιεύματα

Το σενάριο για κάλπες μέσα στο Φθινόπωρο επανέρχεται κάτω από το βάρος του σκανδάλου των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατο πρωτοσέλιδο της έγκυρης εφημερίδας "Εστία" πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου, οι «εισηγητές» προτείνουν την διεξαγωγή των εκλογών ακόμη και στις 2 Οκτωβρίου! Όπως σημειώνουν, η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι η μόνη «ενδεδειγμένη λύση» και μάλιστα κάνουν λόγο για «κάλπες φωτός» απέναντι στο σκοτάδι που κινδυνεύει να επεκταθεί σε όλη την πολιτική σκηνή και κυρίως σε βάρος της κυβέρνησης, αν υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ήδη το πρωτοσέλιδο της "Καθημερινής" την Κυριακή 14 Αυγούστου ότι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ "νόμιμα" επτά ή οκτώ πολιτικοί, πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει "ταρακουνήσει" για τα καλά τους "ενοίκους" του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτές οι αποκαλύψεις μάλιστα έδωσαν «πάτημα» για νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά από την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ή μη το εν λόγω ρεπορτάζ και τη Νέα Δημοκρατία να τον κατηγορεί για μικροπολιτική και συκοφαντία.

Πάντως οι οι συγκεκριμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού συνοδεύουν την συγκεκριμένη εισήγηση για πρόωρες εκλογές και από την πρόταση να ζητήσει η κυβέρνηση εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποκλοπών από το 2009 προκειμένου να συμπεριληφθούν μέσα σε αυτή και η περίοδος της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα απέναντι στους επικριτές μιας τέτοιας κίνησης που καταγγέλλουν λογικές «συμψηφισμού» οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιτάσσουν την πρόθεση τους να χυθεί «άπλετο φως» στο θέμα των υποκλοπών.

Η συγκεκριμένη πρόταση για κάλπες το Φθινόπωρο (με ή χωρίς διευρυμένη εξεταστική) φαίνεται ότι έχει οπαδούς και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου σε υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, αφού θεωρούν ότι κυβέρνηση χωρίς νωπή λαϊκή εντολή είναι δύσκολο να αντέξει στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται τόσο στα ενεργειακά όσο και στην ακρίβεια και την καθημερινότητα των πολιτών εν γένει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας "aftodioikisi.gr" που επικαλείται έγκυρες πηγές, για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φάνηκε να εξετάζει τις εισηγήσεις των συνεργατών του για επίσπευση του εκλογικού χρόνου, αν και ακόμα στο μυαλό του κυριαρχεί η σκέψη ενός μεγάλου ανασχηματισμού για να φτάσει μέχρι την Άνοιξη και να προκηρύξει τότε εκλογές.

Αν πάντως η εισήγηση γίνει τελικά δεκτή από τον πρωθυπουργό, τότε οι δεύτερες εκλογές τοποθετούνται στις αρχές Νοεμβρίου με ότι αν αυτό θα σημαίνει για την οικονομία της χώρας και την κατάρτιση προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση από την ερχόμενη εβδομάδα και σίγουρα μέχρι τις 25 Αυγούστου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει καταλήξει σε τελικές αποφάσεις και θα αποσαφηνίσει τις πολιτικές προθέσεις του…


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.