Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αφιέρωμα : Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια ο Αερωπός έδινε το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι



Πέρασαν 10 χρόνια που η ιστορικότερη ομάδα της πόλης και του Νομού μας, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες ξεκινούσε το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι με την ομάδα Ραντνίτσκι της Κραγκούγιεβατς της Σερβίας. Τα επόμενα χρόνια η ομάδα σημείωσε μεγάλες επιτυχίες στο Ελληνικό πρωτάθλημα παίρνοντας μάλιστα και τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια (Λευκορωσία – Κύπρος – Αγία Πετρούπολη).

Αθλητική εκπομπή βρέθηκε στην πόλη της Έδεσσας για να κάνει αφιέρωμα στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Αερωπού μιλώντας μάλιστα στους δύο αρχηγούς της ομάδας Παναγιώτη Τζουβάρα και Γιάννη Μούσιο που είχαν πολύ μεγάλη παρουσία, ο Παναγιώτης 17 χρόνια και ο Γιάννης 23 συναπτά χρόνια αντίστοιχα. Ο Παναγιώτης είναι παντρεμένος με τη Σιμόνε και έχει δύο κόρες 2 και 4 ετών ενώ αντίστοιχα ο Γιάννης παντρεμένος με τη Μαρία έχοντας μια κόρη κι έναν γιο 3 ετών και 1 έτους. Μαζί τους ήταν και ο ιστορικός ηγέτης της ομάδας, έφορας εκείνην την εποχή, Μάκης Ρόμπης, με 14 συναπτά χρόνια παρουσία στην ομάδα ο οποίος δέχτηκε και τα πειράγματα του δημοσιογράφου λέγοντάς του – Μάκη σε βλέπουμε νεότερο. Στην αθλητική εκπομπή πρώτοι μίλησαν οι δύο αρχηγοί  Παναγιώτης Τζουβάρας και Γιάννης Μούσιος σε κοινές ερωτήσεις και τελευταίος ο Μάκης Ρόμπης.

Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια ο Αερωπός έδωσε το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι στην Έδεσσα με την ομάδα Ραντνίτσκι της Σερβίας. Πες τε μας την εμπειρία σας έτσι όπως την ζήσατε…

Παναγιώτης Τζουβάρας  :  - Ιστορική στιγμή για την ομάδα της πόλης μας, πρωτόγνωρη εμπειρία και θα τη χαρακτήριζα εφαλτήριο για τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Νομίζω ότι και οι φίλαθλοι αλλά και οι παίκτες και το επιτελείο όλης της ομάδας είχαμε κατακλυστεί με συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης γιατί βλέπαμε τους κόπους τόσων ετών να αποδίδουν. Από εκεί και πέρα η ομάδα έχει χαράξει μια πολύ σημαντική πορεία στην ιστορία του Ελληνικού χάντμπολ αλλά και του τοπικού αθλητισμού καθιστώντας την ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στον χάρτη του αθλητισμού.

Γιάννης Μούσιος : Αυτός ο αγώνας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και για εμάς τους παίκτες αλλά και για τους φιλάθλους του Αερωπού. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο η στήριξη και ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν τεράστιος. Θυμάμαι ότι στο άκουσμα του εθνικού Ύμνου η συναισθηματική φόρτιση ήταν μεγάλη. Θα μείνει τυπωμένο στην μνήμη μου για όλη μου τη ζωή. Το χάντμπολ για μένα ήταν και είναι η μεγάλη μου αγάπη και οι συμπαίκτες και οι φίλαθλοι οικογένειά μου.

Πόσα χρόνια είστε στην ομάδα, τι έχετε αποκομίσει από αυτό;

Παναγιώτης Τζουβάρας : - 17 χρόνια σχεδόν αδιάλειπτης πορείας. Από μικρό παιδί είδα την ομάδα από τη Β` Εθνική κατηγορία να ανεβαίνει σιγά σιγά τα σκαλοπάτια και να φτάνει μάλιστα και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις να μεγαλώνει και να μεγαλώνεις και εσύ προσωπικά και να ανδρώνεσαι στον σύλλογο της πόλης σου αλλά να βλέπεις και ταυτόχρονα την ομάδα σου να μεγαλώνει να αποκτάει κύρος και όπως είπα προηγουμένως να μπαίνει στο αθλητικό στερέωμα της Χώρας και να αποκτάει δυναμική μπορώντας να στέκεται ισάξια σε σημαντικούς αντιπάλους.

Γιάννης Μούσιος :  - 23 χρόνια. Σε αυτά τα 23 χρόνια έζησα μεγάλες συγκινήσεις, χαρές, λύπες, απογοητεύσεις αλλά αυτό που μου έμεινε στο τέλος είναι η αγάπη μου για το άθλημα. Αν γύριζε ο χρόνος πίσω δεν θα άλλαζα τίποτα.

Ποια η γνώμη σας για τον Μάκη Ρόμπη;

Παναγιώτης Τζουβάρας : - Ο Μάκης, τολμώ να πω ότι χάρη στον χαρακτήρα του ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ομάδα και τη διοίκηση. Σίγουρα ήταν το πιο αγαπητό άτομο στις τάξεις της ομάδας. Οι παίκτες τον αγαπούσαν πολύ γιατί οτιδήποτε κι αν συνέβαινε το πρώτο τηλέφωνο που ψάχναμε ήταν αυτό του Μάκη. Συνέβαλε στα μέγιστα στο να μπορέσει η ομάδα να έχει ότι χρειάζεται, είτε μιλάμε για αθλητικό εξοπλισμό είτε για οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυπτε ο Μάκης ήταν πάντα εκεί για να βοηθάει και να δίνει λύσεις. Η ομάδα συνεχίζει από εκεί που σταματήσαμε εμείς οι παλαιότεροι. Συνεχίζει να χαράζει πορεία στο άθλημα που αγαπήσαμε.

Εύχομαι τα καλύτερα και πάντα να μας χαρίζει επιτυχίες και σε εμάς τους παλιούς που την αγαπάμε τόσο πολύ αλλά και στον φίλαθλο κόσμο που τη στηρίζουν και βρίσκονται πάντοτε δίπλα της.

Γιάννης Μούσιος : - Για τον Μάκη τι να πρωτοπώ! Είναι ο άνθρωπος που έβαζε πλάτη σε όλα, έβρισκε λύσεις για κάθε πρόβλημα της ομάδας. Ήταν ένας παίκτης της ομάδας. Χωρίς αυτόν δεν ξέρω αν η ομάδα θα είχε ξεπεράσει μεγάλα εμπόδια που εμφανίζονταν… Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που δέκα χρόνια συνεργάστηκα μαζί του. Ήταν και είναι ένας πολύ καλός μου φίλος. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά και τη διοίκηση της ομάδας να έχουν μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Να είναι γέροι χωρίς τραυματισμούς και να εκπληρώσουν τους στόχους τους που έχουν θέσει ο καθένας ξεχωριστά.

Εύχομαι καλές γιορτές με υγεία και κάθε επιτυχία.

Είσασταν ο έφορας της ομάδας πείτε μας δύο λόγια για το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι

Μάκης Ρόμπης : Ήταν μια ιστορική ημέρα, κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη της Έδεσσας. Εκεί κατάλαβα τι θα πει Ευρώπη. Ο κομισάριος του αγώνα ο Ισραηλινός ήταν πολύ απαιτητικός, μας έκανε έλεγχο στα αποδυτήρια στο γήπεδο πως θα μπουν οι σημαίες, οι μεγαφωνικές, η παρουσίαση των ομάδων, ευτυχώς όμως είχα μαζί μου τον Παναγιώτη Τζουβάρα ο οποίος ήξερε άπταιστα Αγγλικά όντας καθηγητής Ξένων Γλωσσών και με βοήθησε αφάνταστα. 17:30 είχε δώσει εντολή στον Αστυνομικό Διευθυντή να μην εισέλθει κανένας φίλαθλος ώστε οι διάδρομοι να ήταν κενοί, με αποτέλεσμα να μείνουν 150 και πλέον φίλαθλοι έξω από το γήπεδο. Χαρακτηριστικό ήταν ότι μετά το παχνίδι να δω στο κινητό μου 37 κλήσεις από φίλους και φίλες μου που δεν μπορούσαν να εισέλθουν στο γήπεδο για να δουν το παιχνίδι. Στην συνέχεια, ιδίως μετά την είσοδο της εταιρείας της ManDynamic που ήταν ευλογία Θεού, έζησα τις μετέπειτα επιτυχίες της ομάδας που συνόδεψα την ομάδα στη Λευκορωσία, στην Κύπρο και στην Αγία Πετρούπολη. 

Η ομάδα έχει πολλές Ευρωπαϊκές εξόδους την τελευταία δεκαετία αλλά δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην Έδεσσα…

Μάκης Ρόμπης : - Η EHF είναι πλέον αυστηρή. Το γήπεδο είναι ακατάλληλο και αναγκαστήκαμε να παίξουμε στη Λευκορωσία δύο αγώνες, με την Κυπριακή Πάφο στη Βέροια και όταν φτάσαμε στους 32 κόντρα στην Αγία Πετρουπολη είμασταν η μοναδική ομάδα από τις 32 που δεν είχαμε κατάλληλο γήπεδο για να αγωνιστούμε και αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε στην Κοζάνη. Την επόμενη χρονιά η ομάδα ξαναβγήκε στην Ευρώπη αλλά λόγω covid19 δεν δηλώσαμε συμμετοχή.

Δύο λόγια για τους δύο αρχηγούς Παναγιώτη Τζουβάρα και Γιάννη Μούσιο…

Μάκης Ρόμπης : - Στα 14 χρόνια που βρίσκομαι στον Αερωπό είχα την ευτυχία να γνωρίσω πολλούς αθλητές. Έχω κρατήσει όλους τους αθλητές στην καρδιά μου. Τους θεωρούσα και τους θεωρώ σαν παιδιά μου. Ο ρόλος μου ήταν να βρίσκομαι πάντα δίπλα στους αθλητές, να περνάω ατελείωτες ώρες μαζί τους. Είτε εντός είτε εκτός γηπέδου. Αθλητες που βρήκα στο Γυμνάσιο, τώρα πλέον έχουν μεγαλώσει, άλλοι συνεχίζουν ενώ άλλοι έχουν σταματήσει το άθλημα για επαγγελματικούς λόγους αλλά διατηρώ σχεδόν με όλους άριστες σχέσεις. Όσο για τους δύο αρχηγούς, τον Παναγιώτη και τον Γιάννη, τους βρήκα στον Αερωπό στο ξεκίνημά μου και ήταν η αιτία πραγματικά που με έπεισαν να αναλάβω έφορας στην ομάδα. Ήταν και θα είναι οι σημαίες της ομάδας. Αδαμάντινοι χαρακτήρες. Με χαροποιεί ιδιαίτερα που είναι πλέον οικογενειάρχες και συγκινήθηκα ιδιαίτερα όταν παραβρέθηκα στους γάμους τους.

Πιστεύω πως ο Παναγιώτης αυτήν τη στιγμή άνετα παίζει 30 λεπτά στην premier handball ενώ για τον Γιάννη αν ήμουν προπονητής θα του έδινα συμμετοχή 10 λεπτά γιατί το γουστάρει πολύ για να θυμηθεί τον εαυτό του στη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ που είχε βάλει τα εντυπωσιακά γκολ…




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.