Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ισχυρότατος σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία - Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες



Τραγωδία σε Τουρκία και Συρία με τουλάχιστον 200 νεκρούς, από το σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας την κεντρική και νότια Τουρκία, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την πόλη Γκαζιάντεπ στα σύνορα με τη Συρία, κάθε ώρα που περνάει εντείνονται οι φόβοι ότι τα θύματα θα αυξηθούν σημαντικά. Στην ευρύτερη περιοχή οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Ο ισχυρότατος σεισμός σημειώθηκε στις 04:17 (τοπική ώρα· στις 03:17 ώρα Ελλάδας) και είχε εστιακό βάθος 17,9 χιλιομέτρων. Το γερμανικό κέντρο γεωλογικής έρευνας (GFZ) υπολόγισε από τη δική του πλευρά πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών. Ο σεισμός έγινε αισθητός ως τον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.
Είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Από τον ισχυρότατο σεισμό κατέρρευσαν πολυκατοικίες. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια και ο αριθμός των νεκρών θεωρείται ένας πολύ αρχικός απολογισμός.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT δείχνουν κατοίκους που βγήκαν ανάστατοι έξω, στους χιονισμένους δρόμους, ενώ πολλά βίντεο δείχνουν ανθρώπους εγκλωβισμένους στα κτίρια, άλλους να διασώζονται κι άλλους να αναζητούν τους δικούς τους. 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.