Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποιοι παίρνουν σειρά για την ψηφιακή κάρτα εργασίας



Στη δίνη της προεκλογικής περιόδου έχει περιέλθει η διαδικασία επέκτασης της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, τις ΔΕΚΟ. Η επέκταση της κάρτας είχε προαναγγελθεί έως το τέλος Απριλίου, αλλά η προκήρυξη των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων φαίνεται πως καθυστέρησαν την προετοιμασία και την εφαρμογή των σχετικών μέτρων.

Πάντως η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο σύνολο των επιχειρήσεων «ανεξαρτήτως κλάδου και μεγέθους» αποτελεί προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης για την επόμενη τετραετία.
ΔΕΚΟ
Αμέσως μετά τις εκλογές αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία εφαρμογής της κάρτας στις εξής ΔΕΚΟ: ΟΣΕ ΑΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕΘ, ΟΑΣΘ, Αττικό μετρό, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, Εγνατία Οδός ΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ. Στις επιχειρήσεις αυτές αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν η Hellenic Train και η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού προκειμένου να αντιμετωπιστούν ομοιόμορφα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους εργαζομένους στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ αναμένεται να ενταχθούν στην ψηφιακή κάρτα σε δεύτερο χρόνο, ενώ οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας θα ενταχθούν όταν – σε επόμενη φάση – ενταχθεί στο σύστημα αυτό και η βιομηχανία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας θωρακίζεται η καταγραφή του ωραρίου των εργαζόμενων αλλά και – παράλληλα – πιστοποιείται η παρουσία τους στον χώρο εργασίας με τρόπο αδιάβλητο και με τεχνολογικά εργαλεία που διευκολύνουν τον άμεσο εντοπισμό τυχόν παραβάσεων και ψευδών δηλώσεων είτε από την πλευρά των επιχειρήσεων, είτε από την πλευρά των εργαζομένων

Πού εφαρμόζεται
Υπενθυμίζεται ότι η νέα κάρτα εργασίας εφαρμόζεται ήδη στις τράπεζες και τα σούπερ-μάρκετ, ενώ τον προηγούμενο Φεβρουάριο επεκτάθηκε στους κλάδους των ασφαλιστικών εταιρειών και των εταιρειών security. Ακολουθεί η επέκταση του μέτρου στις ΔΕΚΟ, ενώ σύντομα προγραμματίζεται η εφαρμογή της στην βιομηχανία, τον τουρισμό και την εστίαση. Στους κλάδους όπου εφαρμόζεται ήδη η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας απασχολούνται περισσότεροι από 150.000 εργαζόμενοι, ενώ σε αυτούς θα προστεθούν οι 18.000 εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

ot.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.