Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυτοκίνητα: Παράταση για τα οχήματα βενζίνης και diesel


Παρατείνεται η προθεσμία για την κατάργηση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και diesel στην Ελλάδα.
Όπως γνωστοποίησε ο Σύμβουλος Γενικής Γραμματέως Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών, Γιάννης Τσελίκης μιλώντας στο 3ο Micro Mobility Forum, η απαγόρευση ταξινόμησης θερμικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί τελικά το 2035.

Και εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο δόθηκε αυτή η παράταση. Όπως είπε, ενώ αρχικά είχε θεσμοθετηθεί η κατάργηση αυτή να γίνει το 2030, αποφασίστηκε τελικά η σχετική απαγόρευση να μεταφερθεί 5 έτη αργότερα λόγω της ανάγκης  συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Τέλος μίλησε για τους στόχους διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης. Το 2030 το ένα τρίτο των ταξινομήσεων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, είπε και πρόσθεσε πως για να εκπληρωθούν οι στόχοι του ΕΣΕΚ θα τοποθετηθούν 13.000 φορτιστές έως τέλος 2025 και 100.000 έως το 2030.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.