Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Ανοίγουν τα στόματα» για την ενδοοικογενειακή βία – Τέλος στην κακοποίηση με το Panic Button


Το πρόσφατο περιστατικό στο Βόλο, όπου 40χρονος, σε κατάσταση μέθης, ξυλοκόπησε τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια της 5χρονης κόρης τους, φέρνει στο προσκήνιο το μείζον θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο διογκώνεται όλο και περισσότερο.

Χαρακτηριστικά, μόνο το πρώτο τετράμηνο του έτους 3.191 γυναίκες βρήκαν τη δύναμη και κατήγγειλαν τον κακοποιητή σύζυγό, σε αντίθεση με το πρώτο τετράμηνο του 2022, όπου τα περιστατικά ήταν 2.858.

Επίσης, 254 γυναίκες έχουν αιτηθεί να λάβουν τον κωδικό ώστε να κατεβάσουν την εφαρμογή του Panic Βutton, που δίνει τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς ειδοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και έχει ξεκινήσει πιλοτικά από τον Μάρτιο, σε Αττική και σε Θεσσαλονίκη, ενώ 18 γυναίκες έχουν ήδη ενεργοποιήσει έστω μία φορά την εφαρμογή.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.