Την Τετάρτη 7/5/2025 ο Σύλλογος Στραντζαλιωτών Νομού Πέλλας παρουσίασε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών μία μουσικοχορευτική εκδήλωση μνήμης , με αφορμή τη συμπλήρωση 111 χρόνων από την προσφυγιά.
Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη , στις αλησμόνητες πατρίδες, στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν , αλλά κράτησαν βαθιά στην καρδιά τους τις ρίζες , τη γλώσσα , την πίστη , τα τραγούδια και τους χορούς τους.
Όπως τόνισε η πρόεδρος κα. Καραφωτάκη Σωσάννη « η εκδήλωση είναι ένας φόρος τιμής. Μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια , ζωντανεύουμε μνήμες , αναδεικνύουμε τον πολιτιστικό πλούτο των προγόνων μας και δίνουμε υπόσχεση πως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».
Οι χορευτές του συλλόγου με κέφι και μεράκι , δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους , οι μουσικοί , η αφηγήτρια κυρία Σταματούλα Γεωργιάδου, και οι τραγουδιστές , κυρία Μαρία Ηρωίδου και Γιάννης Μακεδόνας , έκαναν ένα συγκινητικό ταξίδι στην πατρίδα , την « ΤΗΝ ΣΤΡΑΝΤΖΑ».
Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Χρήστος Κατσαφυλούδης , ο οποίος μαζί με την κα. Κατερίνα Χιντά επιμελήθηκαν και την διδασκαλία των χορών.
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή έναρξη της εκδήλωσης με ένα τραγούδι από τον δάσκαλο Χρήστο Κατσαφυλούδη αφιερωμένο στον αείμνηστο πατέρα του Δημήτρη.
Ευχαριστούμε πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γονιμιωτών Θεσσαλονίκης « Ο Άγιος Παντελεήμων» ,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλάστρας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Γκόνος Γιώτας» και την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για την παραχώρηση φορεσιών.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας , που για μια ακόμα φορά μας στήριξαν και τον συμπαραστάτη σε κάθε μας προσπάθεια Δήμο Πέλλας.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Ευστάθιος Φουντουκίδης και ο αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Στραντζαλιωτών
0 Σχόλια
Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.
Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.