728x90

''Ύμνοι'' Πούτιν στον Τραμπ: Βλέπω φως στην άκρη του τούνελ στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ - Συζητάμε για έργα σε Αλάσκα, Αρκτική


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι υπάρχει "φως στην άκρη του τούνελ" στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ.

Ο Ρώσος πρόεδρος, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την επίσκεψή του σε ένα πυρηνικό ερευνητικό κέντρο, τόνισε ότι είναι βέβαιος πως τα ηγετικά προσόντα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των σχέσεων μετά το πρόσφατο "ιστορικό χαμηλό".
"Με την άφιξη του Προέδρου Τραμπ, νομίζω ότι τελικά φάνηκε φως στο τέλος του τούνελ. Και τώρα είχαμε μια πολύ καλή, ουσιαστική και ειλικρινή συνάντηση στην Αλάσκα", ανέφερε ο Πούτιν, αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας.

"Τα επόμενα βήματα εξαρτώνται πλέον από την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά είμαι βέβαιος ότι τα ηγετικά προσόντα του σημερινού προέδρου, του Προέδρου Τραμπ, αποτελούν καλή εγγύηση ότι οι σχέσεις θα αποκατασταθούν".

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους είπε ακόμη ότι η Μόσχα είναι σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ για κοινά έργα στην Αρκτική και την Αλάσκα.

Ο Πούτιν δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ λένε ότι διακρίνουν τεράστιες οικονομικές ευκαιρίες εάν μπορέσουν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους, οι οποίες βρέθηκαν στο χαμηλότερο σημείο τους μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code