Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Με καθυστέρηση και μετ΄εμποδίων, συνεδρίασε η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου!


altΠραγματοποιήθηκε χθες (21/4) απογευματινές ώρες, η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αλμωπίας, με θέματα συζήτησης, την γνωμοδότηση για το πενταετές σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού, και προτάσεις για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην πόλη της Αριδαίας.


Δυστυχώς για μία ακόμη φορά,  ορισμένα μέλη με την απουσία ή αργοπορία τους, κατέδειξαν ότι απαξιούν τον θεσμό αυτό, με αποτέλεσμα  τις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις του Δημάρχου, προκειμένου εξασφαλισθεί η πολυπόθητη απαρτία. Μάλιστα, το γεγονός αυτό έγινε αιτία αρνητικών σχολιασμών από τα υπόλοιπα μέλη και παρευρισκόμενους στην αίθουσα πολίτες. Προτάθηκε δε- κάτι άλλωστε που προβλέπεται από τον κανονισμό όπως  υποστήριξε ο Δήμαρχος- η υποχρεωτική αντικατάσταση των μελών που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τρεις συνεδριάσεις.

Αφού τελικά μετά βασάνων και κόπων διαπιστώθηκε η… απαρτία, και με καθυστέρηση 40 λεπτών, έλαβε τον λόγο ο Δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης για δέσμευση των αποθεματικών των Ο.Τ.Α, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση δύσκολη, ευρισκόμενοι  εν αναμονή εξελίξεων (κινητοποιήσεις, κλείσιμο Δήμων κλπ), εν όψει των αποφάσεων της ΚΕΔΕ.

Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας Μπάτσης Χρήστος,  αναφερόμενος στις προσπάθειες και ενέργειες που προβαίνει ο Δήμος για την αγροτική οδοποιία, την καθαριότητα, τον φωτισμό, και τις εργασίες που εκτελούν τα μηχανήματα του Δήμου σύμφωνα με το πρόγραμμα. Για μία ακόμη φορά επισήμανε το πρόβλημα με τις καταπατημένες αγροτικές  εκτάσεις από αγρότες, που είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα χωράφια τους, ζητώντας  τώρα την βοήθεια του Δήμου, καταλήγοντας ότι όλα προχωρούν και πάνε καλά! (Έχουν άραγε οι κάτοικοι και δημότες της Αλμωπίας την ίδια γνώμη και άποψη)!

Κατόπιν, υπάλληλος του Δήμου, αναφέρθηκε στον Στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου, στον οποίο ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί, ενώ στην συνέχεια ακούσθηκαν προτάσεις και θέσεις των μελών, ( οι περισσότεροι επιφυλάχθηκαν να καταθέσουν αυτές γραπτώς στην αρμόδια επιτροπή) όπου στην δεύτερη φάση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, συμπεριληφθούν για την ολοκλήρωσή του. Σχετικά με την συζήτηση του δεύτερου θέματος, αυτό αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, λόγω απουσίας εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας.  Διαβάστε σε επόμενη ανάρτησή μας, ενδιαφέροντα στοιχεία, που ακούσθηκαν και παρατέθηκαν στην παραπάνω επιτροπή. Όσοι επιθυμούν μπορούν να  ενημερωθούν λεπτομερώς για τον Στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου, εδώ, και στην συνέχεια κάνοντας κλικ στο τέλος της αναδυόμενης σελίδας

By Sakis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.