Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία:Τα υδρόμετρα και οι συνταξιούχοι στον Δήμο!


altΑρκετές ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες περιείχε η χθεσινή (21/4) συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αλμωπίας.

Συγκεκριμένα, από τα λεχθέντα, αλλά και μελέτη του στρατηγικού σχεδίου, προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να μελετηθεί από το σύνολο των κατοίκων και δημοτών του Δήμου, αφενός για λόγους εγκυκλοπαιδικούς, αλλά και για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τον τόπο που ζούμε.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη μας να μην αποδώσουμε τα εύσημα για την σημαντική δουλειά που έκαναν οι υπηρεσιακοί παράγοντες σχετικά με την εκπόνηση αυτού του σχεδίου. Δείτε τα δύο σημεία που προκάλεσαν την έκπληξη των παρευρισκομένων στην χθεσινή συνεδρίαση:

1. Τα υδρόμετρα στον Δήμο Αλμωπίας:
Έκπληκτα έμειναν τα μέλη αλλά και οι παρευρισκόμενοι πολίτες στην αίθουσα, όταν η αρμόδια υπάλληλος παρέχοντας πληροφορίες για το υφιστάμενο Στρατηγικό σχέδιο, ανέφερε  σε ποιες κοινότητες του Δήμου, υπάρχουν υδρόμετρα,  με βάση των οποίων γίνεται η σχετική χρέωση, ανάλογα με τα κυβικά κατανάλωσης.Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία έτους 2014 από την ΔΕΥΑΡ, στις κοινότητες του τέως Δήμου Αριδαίας, υπάρχουν υδρόμετρα μόνο σε επτά (07) χωριά, ενώ στις κοινότητες του τέως Δήμου Εξαπλατάνου μόνο σε δέκα (10), εκ των οποίων  επτά (07)  σε όλους τους κατοίκους και  τρεις (03) σε ορισμένους μόνο. Μάλιστα στο παραπάνω σχέδιο, προτείνεται  ''ότι για τη σωστή διαχείριση του πόσιμου νερού στην Ενότητα Αριδαίας, θα πρέπει να τοποθετηθούν υδρόμετρα και στις κοινότητες που δεν έχουν''. 

 2.Οι συνταξιούχοι κλπ ομάδες επαγγελμάτων στον Δήμο Αλμωπίας
Άλλη μία πληροφορία, προκάλεσε την έκπληξη των παρευρισκομένων εντός της αίθουσας. Πληροφορία που αφορούσε, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος οικονομικού έτους 2014, με επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών, τον αριθμό των συνταξιούχων, μισθωτών κλπ ομάδων εργαζομένων στην Αλμωπία. Συγκεκριμένα επί συνόλου 18.622 φορολογικών δηλώσεων κατά το ανωτέρω έτος, οι συνταξιούχοι ανέρχονται στους  7.145 άτομα.!

Δείτε εδώ, και στην συνέχεια κάνοντας κλικ στο τέλος της αναδυόμενης σελίδας, και στις σελίδες 32-36 και  82 του σχεδίου, ποιες κοινότητες έχουν και ποιες δεν έχουν υδρόμετρα, και τον αριθμό των υπολοίπων επαγγελμάτων, αντίστοιχα,  και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

By Sakis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.