Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: ''Αρένα'' το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας! (βίντεο)


altΣκηνές βγαλμένες από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν χθες (28/4) κατά την έκτακτη και κατεπείγουσα! απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. Ο λόγος;


Η ανεπιθύμητη –για τον Δήμαρχο-παρουσία δημότη της πόλης, και το ξέσπασμα του ιδίου (Δήμαρχος), ο οποίος μόλις τον είδε μέσα στην αίθουσα, αναφώνησε:'' Ή θα φύγω εγώ ή αυτός μέσα από την αίθουσα'', προτρέποντας τον δημότη να αποχωρήσει μάλιστα από αυτήν, καθ΄όσον είναι ανεπιθύμητος!!, επειδή δεν ξέρει να συμπεριφερθεί!

Αυτό έδωσε και το έναυσμα σε παριστάμενο πρόεδρο τοπικής κοινότητας, να επιτεθεί αρχικά λεκτικά και στην συνέχεια να κινηθεί απειλητικά εναντίον του δημότη, για να συγκρατηθεί από τους παρευρισκόμενους, προκειμένου αποφευχθεί η σύρραξη. Έταιρος μάλιστα πρόεδρος τ.κ ζήτησε λίγο-πολύ, όταν συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, να αυλλαμβάνεται!! από την Αστυνομία ο... ανεπιθύμητος -για τον Δήμαρχο- δημότης!

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ του Μπίνου και του Πασόη, όταν ο δεύτερος  μετά την αποχώρηση του δημότη, είπε ότι  ''κάποιοι όταν αυτά συνέβαιναν επί θητείας μου, χαιρόταν'' για να προκαλέσει  και την αντίδραση  Συμβούλων, δεχόμενος λεκτικές επιθέσεις, ενώ με αποχώρηση απείλησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ασβεστόπουλος Δημήτρης και Αμπάρη Γεωργία. 

Δείτε τα βίντεο:




Αφού επιτέλους ηρέμησαν τα πνεύματα, ο Προεδρεύων, εξήγησε το κατεπείγον της συνεδρίασης, αλλά και την αργοπορία σύγκλησης της, που αφορούσε την συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ κλπ φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας, καθ΄όσον ο Δήμαρχος Αλμωπίας απουσίαζε για τον λόγο αυτό στην Αθήνα. Διαφώνησε στο κατεπείγον ο Πασόης Δημήτρης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον τέτοιο θέμα (κατεπείγον) καθ΄όσον η ΠΝΠ έχει ήδη ψηφισθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Δείτε στο βίντεο την τοποθέτηση του Δημάρχου:



Λαβών στην συνέχεια τον λόγο ο Ασβεστόπουλος Δημήτρης, αφού καταδίκασε το παραπάνω συμβάν, ζήτησε να πληροφορηθεί το ύψος των  υπό δέσμευση ταμειακών αποθεματικών του Δήμου Αλμωπίας, για να λάβει την απάντηση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Τσιμτσιρίδη Γιώργο, ότι ''επειδή δεν υπάρχουν διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της ΠΝΠ, υπολογίζεται ότι αν αφαιρεθούν οι υποχρεώσεις του Δήμου και τα ανταποδοτικά που δεν δεσμεύονται σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, το ποσό κυμαίνεται στις 60.000,00-80.000,00 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση,  το ποσό είναι πολλαπλάσιο'', αποφεύγοντας να αναφέρει το έστω και κατ΄εκτίμηση ποσό.

Ο Κόγιος Ανδρέας, αφού ζήτησε να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατάσταση με τον δημότη και τις διακοπές των συνεδριάσεων, πρότεινε  την συστράτευση όλων στην προσπάθεια της Κυβέρνησης, για ηθικούς λόγους, στην μάχη που δίνει κατά των δανειστών, όπως και να συμμορφωθεί ο Δήμος στην απόφαση της Κεντρικής Κυβέρνησης. Τέλος ζήτησε την αναβολή της έκδοσης ψηφίσματος, εν όψει της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική της 7-9/5/2015.

Τέλος ο Πασόης, αφού καταδίκασε το παραπάνω συμβάν, ανέφερε  ότι ''δεν εννοούσα όταν είπα ότι κάποιοι χαιρόταν όταν συνέβαινα αυτά επί θητείας μου, για κάποιους από τους παρευρισκόμενους εντός της αίθουσας'' ενώ επισήμανε την αντίθεσή του στην ΠΝΠ, λέγοντας ότι θα μπορούσε αυτή (ΠΝΠ) να είχε δυνητικό χαρακτήρα, ώστε όσοι Δήμοι είχαν πλεόνασμα να κατέθεταν αυτό οικειοθελώς στην Τράπεζα της Ελλάδας. Πρότεινε να στηριχθεί η πρόσπάθεια αυτής της Κυβέρνησης, ενώ ζήτησε να μην δοθούν τα χρήματα μέχρι της 07/5 που θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΚΕΔΕ. 

Δείτε το βίντεο, με το περιεχόμενο του Ψηφίσματος:



Ύστερα από τα παραπάνω, ο Προεδρεύων αφού ανέγνωσε το ψήφισμα, τέθηκε σε ψηφοφορία, το οποίο… πέρασε με ψήφους 23, ενώ η πρόταση του Κόγιου για αναβολή  έκδοσης ψηφίσματος μέχρι την 07/5, καταψηφίσθηκε.

By Sakis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.