Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη του «St. George College» της Αδελαΐδας Αυστραλίας στο 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας


alt
Την Τετάρτη 22/4/2015 το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας υποδέχτηκε 7 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς  από το    «St. George College»  της  Αδελαΐδας  Αυστραλίας.  Η επίσκεψη εντάχτηκε   στο πλαίσιο της  αδελφοποίησης των δυο σχολείων που πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2012 – 2013.


Η συνεργασία των δυο σχολείων ξεκίνησε και στεγάστηκε από το Πρόγραμμα  «Ελληνόγλωσση Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στη Διασπορά» που υλοποίησε το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές συμμετείχαν σε πρωτότυπο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ’ Γυμνασίου, με αναφορές στην ιστορία της Ελλάδας. Το πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώθηκε με αθλητικές δραστηριότητες και παραδοσιακούς χορούς.

Οι μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων δημιούργησαν ένα θερμό και φιλικό επικοινωνιακό κλίμα σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία  τους προσέφερε  μια ιδιαίτερη εμπειρία.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.