Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κύμα προσλήψεων καθαριστριών σε όλο το δημόσιο τομέα


altΗ επαναφορά των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ανοίγει το δρόμο και για νέο κύμα προσλήψεων στις υπηρεσίες καθαριότητας και άλλων κτιρίων των δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με διάταξη άρθρου του νόμου 4099/2012, όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 23 του Ν.4151/2013 και αναδιατυπώνεται ως εξής:


«Για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α., καθώς και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α., μπορούν να παρατείνονται μέχρι την 31.12.2015 οι υπάρχουσες συμβάσεις ή να επανασυνάπτονται με την ίδια ημερομηνία λήξης ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες που απασχολούνται ή απασχολούνταν στον καθαρισμό των εν λόγω κτιρίων και στις υπηρεσίες καθαριότητας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.»

Το νέο άρθρο έχει ημερομηνία την 11η Μαίου και αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος που θα προβλέπει την άμεση εφαρμογή της και τη σύναψη συμβάσεων για εκατοντάδες καθαρίστριες.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση επιλέγει την επαναπρόσληψη καθαριστριών των οποίων η σύμβαση είχε λήξει ή ακόμη και την παράταση της σύμβασης όσων εργάζονται μέχρι το τέλος του έτους οπότε και θα υπάρξει νέα παρέμβαση.

Και φυσικά αυτό αφορά όλα τα κτίρια δημόσιων υπηρεσιών, δήμων και Περιφερειών, ανεξάρτητων αρχών κ.λπ.

Πηγή: imerisia.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.