Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Σύσκεψη για την προστασία των υδάτινων αποδεκτών της Τ66 και του π. Λουδία...(φωτο)


Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεοδωρίδη Θεόδωρου, και τη συμμετοχή του ομόλογού του, της Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, πραγματοποιήθηκε χθες (24/6) μεσημβρινές ώρες, ευρεία σύσκεψη με θέμα την διαχείριση και προστασία των υδάτινων αποδεκτών στην Π.Ε. Πέλλας και, συγκεκριμένα, του ποταμού Λουδία και της Τάφρου 66.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Π.Ε Πέλλας, στην οποία συμμετείχαν εκτός των ανωτέρω, υπηρεσιακοί θεματικοί παράγοντες των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων (Πέλλας και Ημαθίας), ο Δήμαρχος Πέλλας, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Π.Κ.Μ. κ. Γιώργος Μπαρμπαρούσης, εκπρόσωποι των Βιομηχανιών (Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. κ. Κώστας Αποστόλου,  της ΚΡΟΝΟΣ , της ΣΚΟ, της COVITA της CONEX, της ΔΑΝΑΪΣ, και εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και της Π.Υ. 

Λαβών αρχικά τον λόγο ο… οικοδεσπότης Αντιπεριφερειάρχης Θεοδωρίδης Θεόδωρος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη σημασία της προστασίας των υδάτινων αποδεκτών καθώς, έτσι, διαφυλάσσεται η ποιότητα των αγροτικών προϊόντων Ημαθίας και Πέλλας και οι επενδύσεις (υδατοκαλλιέργειες οστρακοειδών κ.ά.) στον Θερμαϊκό. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Πέλλα και η Ημαθία μαζί, παράγουν περί τις 800.000 χιλιάδες τόννους ροδάκινα, εκ των οποίων τα μισά περίπου είναι βιομηχανικά. 


Αναφέρθηκε επίσης στην επιβολή προστίμων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε όσες βιομηχανίες δεν συμμορφώνονται, απειλώντας μάλιστα αυτές ακόμη και με κλείσιμο.  Υπογράμμισε ότι η περιβαλλοντική νομοθεσία (εθνική, ευρωπαϊκή, διεθνής) είναι ιδιαίτερα αυστηρή και οι υπηρεσίες, όπως και οι βιομηχανίες, καλούνται να την εφαρμόσουν. Παρουσίασε ακόμη τους μηχανισμούς ελέγχου με τη συμμετοχή πολλών ανεξάρτητων κλιμακίων, μεταξύ αυτών και του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ) της Π.Ε. Πέλλας. 


Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας,  ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόβλημα μεταφερόμενης ρύπανσης από την Πέλλα στην Ημαθία και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας. Ακολούθησαν εισηγήσεις-προτάσεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο Π.Ε, και των εκπροσώπων των Βιομηχανιών, οι οποίοι τόνισαν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όπως ο ανταγωνισμός και τα νέα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης που αφορούν τον τομέα τους, τονίζοντας την καλή συνεργασία που έχουν με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των Περιφερειών.


 Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ζήτησε από τις Βιομηχανίες να κάνουν σωστά την δουλειά τους, και ειδικότερα στον τομέα του βιολογικού καθαρισμού, τονίζοντας  ότι υπάρχει σαφής βελτίωση των περιβαλλοντικών δεικτών χρόνο με το χρόνο αλλά χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για περαιτέρω αξιοποίηση των σύγχρονων ερευνητικών και τεχνολογικών ευρημάτων, προσθέτοντας ότι οι Υπηρεσίες παρακολουθούν στενά το θέμα και τις εξελίξεις, ενώ παρόμοιες συζητήσεις-συσκέψεις, θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονιά διαστήματα κατά τη διάρκεια της μεταποιητικής περιόδου.


By Sakis







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. έβαλαν τους λύκους να προστατέψουν τα πρόβατα.Καυμένη Πέλλα ακόμα έχεις στην ηγεσία σου απομεινάρια μιας εποχής που διέλυσε τη χώρα κι έχεις τα καλύτερα μυαλά σου Αγγλία κι Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.