Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Aυτοψία στα αρδευτικά έργα Αλμωπίας


Κοινή αυτοψία Γιάννη Σηφάκη  - Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη και Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δ. Μπίνου για το αρδευτικό φράγμα Προδρόμου και το σωληνωτό δίκυο Αριδαίας- Υδραίας 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή επίσκεψη του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Θεοδωρίδη και του Δημάρχου Αλμωπίας Δ. Μπίνου στην περιοχη του Προδρόμου για την χωροθέτηση του αρδευτικού φράγματος Προδρόμου για την άρδευση με ελεύθερη ροή των αγροκτημάτων Νερομύλου, Ίδας, Κωνσταντίας, Φιλώτειας, Μηλιάς, Ριζοχωρίου ως και τον Εξαπλάτανο. Στην επίσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης, οι μηχανικοί της Αντιπεριφέρειας και σύμβουλοι Περιφερειακής Ανάπτυξης Στέφανος Αργυράκης και Ιάκωβος Τσελίδης και όλοι οι πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων που προαναφέρθηκαν. Η αυτοψία έγινε σε συνέχεις της σύσκεψης που είχε προηγηθεί για την ανάγκη εκπόνησης μελετών για σοβαρά έργα στην Αλμωπία ούτως ώστε να ωριμάσουν για ένταξη σε χρηματοδοτικά εργαλεία.
Ακολούθως ο βουλευτής με τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο επισκέφτηκαν την περιοχή ανάντι της γέφυρας της Αριδαίας στη θέση που μπορεί να κατασκευαστεί  υδροληψία  και σωληνωτό δίκτυο  που θα οδηγεί το νερό προς τον τσιμενταύλακα της Υδραίας, έργο που θα αντικαταστήσει την κατασκευή και καταστροφή του χωμάτινου φράγματος στην Υδραία που πολλά χρόνια ταλαιπωρεί τον Δήμο. Το σωληνωτό δίκτυο πρέπει να μελετηθεί και σε στνδυασμό με υφιστάμενη σε λειτουργία γεώτρηση μπορεί να λύσει μόνιμα το πρόβλημα της άρδευσης στον κάμπο Αριδαίας – Υδραίας.
Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στην ρυθμιστική λιμνοδεξαμενή Λυκοστόμου- Σωσάνδρας- Προμάχων, στο Θεοδωράκι για την επισκευή τη λιμνοδεξαμενής, στην Νότια για την διερεύνηση αξιοποίησης της εγκαταλειφθείσης λιμνοδεξαμενής και στον Αρχάγγελο για την μελέτη της εκβάθυνσης των φυσικών λιμνών στην διαδρομή προς τα Λιβάδια.  

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Κύριε Σηφάκη με τον προαστιακό – τραίνο Καρατζόβας τι γίνεται;
    Θα έχουμε νέα; Θα ξεκινήσει μέσα στο 15; Στο 16; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα, που χρειαζόμαστε απάντηση. Τα αρδευτικά αυτά τα μικρά αρδευτικά θα γίνουν ούτως ή άλλως, γιατί όπως διαβάσαμε ο προηγούμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετέφερε στις Περιφέρειες ένα δισεκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ. Ακριβώς γιαυτά τα μικρά έργα.
    Η Πέλλα θα σε ευγνωμονεί αν καταφέρεις και κάνεις τον προαστιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννης Σηφάκης : Φίλε μην νομίζεις ότι τα πράγματα γίνονται τόσο εύκολα. Αν δεν υπάρχουν μελέτες αρδευτικών έργων ( που δυστυχώς δεν υπάρχουν) τίποτα δεν μπορεί να μπεί σε κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης. Αν κάνεις μια ερώτηση στους Δήμους της Πέλλας θα καταλάβεις την πολύ μεγάλη υστέρηση σε ώριμες μελέτες. Είναι λοιπόν ζωτικής και κεντρικής σημασίας για την Πέλλα η χωροθέτηση, ο σχεδιασμός και η μελετητική ωρίμανση τέτοιων έργων.
      Όσον αφορά τον προαστιακό, ξέρεις, τις πρωτοβουλίες που έχω πάρει βοηθώντας τις κινήσεις πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση. Έγινε, με πρωτοβουλία μου, κοινή σύσκεψη και υπογραφή κοινού αιτήματος όλων των φορέων Πέλλας και Φλώρινας για το θέμα αυτό μαζί με τις ώριμες οδικές παρακάμψεις Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών. Οι Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, όλοι οι Δήμαρχοι, τα δύο Επιμελητήρια, η κίνηση πολιτών και άλλοι φορείς όλοι μαζί διεκδικούμε το σημαντικό αυτό ζήτημα που θα εξασφαλίσει φτηνή, γρήγορη, ασφαλή και περιβαλλοντική μεταφορά πολιτών και εμπορευμάτων και θα αποτελέσει κορμό στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της Πέλλας και της Φλώρινας

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια στον κο Σηφάκη που επιτέλους ως βουλευτής αποκάλυψε ότι οι δήμαρχοι της Πέλλας δεν έχουν καθόλου μελέτες αρδευτικών έργων και υστερούν σε ώριμες μελέτες. Άρα από τα χρήματα που ο συντοπίτης μας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετέφερε στις περιφέρειες ο νομός μας δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ. Να τους χαιρόμαστε τέτοιους δημάρχους που έχουμε.

      Διαγραφή
    3. Τι χρήματα είναι αυτά που μεταφέρθηκαν; Σε ποιά προγραμματική περίοδο; τι λες 4:45 μμ; πές μας ποιός είσαι και ποιά χρήματα είναι αυτά που δεν τα ξέρουμε!! Μήπως είναι σαν τα χρήματα που υποτίθεται πήραμε για το εμπάγκο για τα ροδάκινα και τελικά ήταν από εγχώριους πόρους ( και μάλιστα δάνειο) και δόθηκαν δυό μέρες πριν τις εκλογές για να ξαναβγεί ο τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πάλι βουλευτής;

      Διαγραφή
    4. Είμαι ο 4:45 κύριε Σηφάκη. Αυτός που σε συνεχάρη. Γιατι πράγματι είσαι ο μοναδικός βουλευτής που ξεμπρόστιασες τους δημάρχους. Δεν σας είπα και τίποτε κακό. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τις μελέτες. Και αποδεικνύεται ότι δεν χαϊδεύεται αυτιά.
      Τώρα για τα χρήματα που ανέφερα, που μετέφερε ο συντοπίτης μας υπουργός στις Περιφέρειες, το διάβασα σε δελτίο του που δημοσιεύτηκε στον τύπο αλλα και στα blogs. Και μάλιστα έλεγε ότι: … από τα 6 δισεκατομμύρια του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020 απεφάσισα τη μεταφορά του 30% (1 δις 800 εκατομ.)…. Δεν νομίζω ότι έλεγε ψέματα.
      Τώρα επειδή αναφέρατε ότι έδωσε στους ροδακινοπαραγωγούς λεφτά από δάνειο, αυτό είναι πάρα πολύ κακό αν το έκανε. Όμως είμαι περίεργος, και προφανώς έχετε στοιχεία, από ποια τράπεζα τα πήρε και ποιοι είναι οι εγγυητές;
      Πάντως μέχρι στιγμής αυτός ο άνθρωπος δεν έχει δείξει τέτοια δείγματα. 8 φορές βγαίνει πρώτος βουλευτής.
      Είμαι από τα κερασοχώρια, δεν έχουμε ροδάκινα. Και στα χωριά μας βγήκε πρώτος και με μεγάλη διαφορά. Περιμένω να ακούσω στοιχεία κύριε Σηφάκη.
      Τουλάχιστον και εσείς δεν έχετε δείξει μέχρι τώρα –στα χρόνια που σας ξέρω- σημάδια συκοφάντη.

      Διαγραφή
  2. Ο κος Σηφάκης είναι μαρτυριάρης. Απεκάλυψε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι δήμαρχοι του νομού μας είναι άχρηστοι και ανίκανοι. Και είναι ο μόνος που μπορεί να τα κάνει όλα. Καμαρώστε τη φωτογράφησή του.
    Δείτε την εγωπάθειά του, την αυτοπροβολή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν μελέτες ώριμες φίλε, ας βγεί κάποιος να διαψεύσει, τι είδους αυτοπροβολή είναι όταν ζητάει να γίνουν μελέτες και μπαίνει πρακτικά μπροστά σε αυτό το σοβαρό θέμα; χωρίς μελέτες μπορεί να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση των έργων; Και που θίγει τους Δημάρχους; όταν γυρίζει μαζί τους από Υπουργείο σε Υπουργείο; κούνα λίγο το κεφάλι σου μήπως ξυπνήσεις!! τέτοια εμπάθεια πιά;

      Διαγραφή
    2. αυτό ακριβως λενε φιλε. δεν υπαρχουν μελετες. τι κανουν δηλαδη οι δημαρχοι μας τοσα χρόνια;

      Διαγραφή
    3. Καλά ρε Σηφάκη για μ..λ..κ..ς μας περνάς; Όταν λες ότι δεν υπάρχουν μελέτες ώριμες και υπάρχει μεγάλη στέρηση ποιους φωτογραφίζεις. Οι δήμαρχοι δεν είναι υπεύθυνοι; και επειδή λες ότι γυρνάς μαζί τους από υπουργείο σε υπουργείο πες κάτι που έχει πετύχει από το πολύ γύρισμα; μόνο φωτογραφίες βλέπω και αυτοπροβολή. καμία εμπάθεια δεν έχω. απλά δεν δέχομαι το δούλεμα και την υποτίμηση της νοημοσύνης μου!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.