Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Δείτε τι άλλο συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας



Σε δεύτερη μοίρα πέρασαν δυστυχώς τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας την 10/6, αφού το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του Δημάρχου Μπίνου Δημήτρη και του συμβούλου του Χουρσόγλου Χρήστο, επισκίασε αυτήν. 
Ας δούμε αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν, τόσο στην προ, όσο και στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης:
1.Οι οφειλές του Δήμου στην αναπτυξιακή ‘’ΚΑΜΠΟΣ’’:
Αρχικά εντύπωση και διάφορους συνειρμούς, δημιούργησε η παντελής απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης και η παρουσία στην αίθουσα του Δημάρχου Πέλλας  Στάμκου Γρηγόρη και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Επιτροπάκη Θανάση. Η απορία για την παρουσία του Δημάρχου Πέλλας, λύθηκε όταν έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε ως Πρόεδρος στο θέμα της αναπτυξιακής ''ΚAMΠΟΥ''. Μετά δε την πάροδο τριάντα (30)  περίπου λεπτών εμφανίσθηκαν και ορισμένα μέλη της αντιπολίτευσης.
Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πέλλας, αναφέρθηκε στο εν λόγω θέμα, κάνοντας γνωστό ότι την Δευτέρα (08/6) πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της αναπτυξιακής, η οποία βρίσκεται σε αδράνεια από το 2008, χωρίς από τότε να γίνει ουδεμία συναλλαγή. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το ποσό που οφείλει η αναπτυξιακή ''ΚΑΜΠΟΣ'' η οποία ηρήσθω εν παρόδω, έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης! σε ασφαλιστικούς φορείς, δημόσιο και προς τρίτους, ανέρχεται στις 700.000,00 ευρώ περίπου, ενώ με την ψήφιση σχετικού Νόμου δίνεται η δυνατότητα στους μετόχους για την αναλογική καταβολή των οφειλών.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πέλλας κατέχει το 49,4% ο Δήμος Σκύδρας το 17.6%, η Π.Κ.Μ  το 10,8%, η Π.Ε.Δ.Κ.Μ  (πρώην ΤΕΔΚ) το 7%, ο δήμος Αλμωπίας το 9% και το υπόλοιπο 5% περίπου σε τρεις  Α΄/βάθμιους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς. Αναλογικά λοιπόν η οφειλή που βαρύνει τον Δήμο Αλμωπίας και τους δημότες της, ανέρχεται στο ποσό των (700.000,00 χ9%) 64.000,00 ευρώ περίπου. Προτάθηκε  η τροποποίηση της υπ΄αριθμ 257 από 22/12/2014 απόφασης του Δ. Σ Αλμωπίας, και να προστεθεί σ΄αυτήν η ανάληψη του Δήμου όχι μόνο για οφειλές προς Δημόσιο, αλλά και προς τρίτους!!
Χλιαρά αντέδρασε ο Πασόης Δημήτρης, ενώ ο Ασβεστόπουλος Δημήτρης, ζήτησε να πληροφορηθεί τι ανταποδοτικά οφέλη είχε ο Δήμος Αλμωπίας, όταν λειτουργούσε η αναπτυξιακή, χωρίς φυσικά να λάβει απάντηση. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χουρσόγλου Χρήστος, ζητώντας να μάθει επιπρόσθετα τις δράσεις αυτής κατά το χρόνο λειτουργίας της. Τελικά η πρόταση της τροποποίησης πέρασε με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, πλην του Ασβεστόπουλο και Αμπάρης που ψήφισαν Λευκό, επιβαρύνοντας τους δημότες της Αλμωπίας με το παραπάνω ποσό!!


2. Έφυγε ο Σίμος, ήρθε ο Τάσος!
Τις ευχές και τις ευχαριστίες  δέχθηκαν αντίστοιχα,  ένας πρώην και ένας νυν πρόεδρος τοπικής κοινότητας του Δήμου. Συγκεκριμένα, την παραίτησή του υπέβαλλε ο Πρόεδρος της τ.κ Νερομύλων-Πέλλας για προσωπικούς λόγους όπως αναφέρει στην δήλωσή του, την οποία αναλαμβάνει ο Μαλλιαρός Τάσος.  Σιβυλλική ήταν η προτροπή του Ασβεστόπουλου Δημήτρη προς τον Δήμαρχο, να αναρωτηθεί για ποιο λόγο άραγε παραιτήθηκε ο καθ΄όλα άξιος και δραστήριος Πρόεδρος της τ.κ Νερομύλων.
3.Προσλήψεις στον Δήμο Αλμωπίας:
Στην πρόσληψη δέκα τριών συνολικά ατόμων, θα προβεί ο Δήμος, προκειμένου καλύψει τις ανάγκες στην υπηρεσία πρασίνου και καθαριότητας. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν έξι άτομα με δίμηνες συμβάσεις και επτά άτομα με οκτάμηνες, στην υπηρεσία πρασίνου και καθαριότητας, αντίστοιχα.
4. ΟΧΙ στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Αλμωπίας:
Αρνητική εισήγηση έκανε  η αρμόδια υπηρεσία στην επανασύσταση της Δ.Α. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, οι τρεις Δ.Α δεν επαρκούν για τη λειτουργία της Δ.Α και προτείνεται να καλύψουν διοικητικές θέσεις του Δήμου, λόγω και συνταξιοδοτήσεων των υπαλλήλων, κάτι άλλωστε που επιθυμούν και οι ίδιοι η μέχρι πριν λίγο καιρό  Δ.Α.  Την αντίθεση εξέφρασε η αντιπολίτευση με επιχείρημα εκτός των άλλων, ότι η Αλμωπία έχει ανάγκη από δημιουργία νέων υπηρεσιών και όχι από καταργήσεις (ΔΟΥ-ΔΕΗ-ΟΤΕ κλπ). Εντύπωση  προκάλεσε το επιχείρημα του Αντιδημάρχου Σαββίδη Γιώργου, ο οποίος ανέφερε ότι ''αν συσταθεί η Δημοτική Αστυνομία, θα γράφει τους πολίτες και θα έρχονται στον Δήμο για να παραπονιούνται γι΄αυτό, δημιουργώντας ουρές για να σβήσουν τις κλήσεις''!!  Τελικά το θέμα… πέρασε κατά πλειοψηφία.

By Sakis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.