Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρεις Έλληνες στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ


Τρεις Έλληνες βρίσκονται μεταξύ  των 140 ονομάτων από 22 χώρες του κόσμου που χαράζουν πολιτική και ρυθμίζουν την παγκόσμια οικονομία, οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν στην ετήσια συνάντηση της λέσχης Bilderberg στο Tefts, στο Τιρόλο της Αυστρίας.

Από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου διεξάγεται η ετήσια συνάντηση της λέσχης Bilderberg στο Tefts, στο Τιρόλο της Αυστρίας. Μεταξύ των 140 συμμετεχόντων από 22 χώρες του κόσμου βρίσκονται και τρεις Έλληνες. Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (διευθύνων σύμβουλος της Titan και στέλεχος του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ, του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων), Παναγιώτης Πικραμένος (πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας) και Λουκάς Τσούκαλης (καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής- ΕΛΙΑΜΕΠ).
Ωστόσο πολλοί αναρωτιούνται κατά καιρούς για τον ακριβή ρόλο της λέσχης. Η αρχική διάσκεψη Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ, κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, από τις 29 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 1954. Ξεκίνησε σαν ιδέα από διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Γιόζεφ Ρέτινγκερ, από την ανησυχία τους για την ανάπτυξη τουαντι-αμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη.
Συμμετοχή μόνο μετά από πρόσκληση
Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Οι συνεδριάσεις γίνονται σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο – συνήθως στην Ευρώπη – και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά.Στην Ελλάδα φιλοξενήθηκε το 1993, από τις 22 έως τις 25 Απριλίου, στο συγκρότημα «Ναυσικά» του Αστέρα της Βουλιαγμένης και το 2009 από τις 14 ως τις 16 Μαΐου.
Από την προεδρία της Λέσχης πέρασαν γνωστές προσωπικότητες, όπως οι Βρετανοί πολιτικοί Αλεκ Ντάγκλας – Χομ και Λόρδος Κάριγκτον, ο Γερμανός πολιτικός Βάλτερ Σέελ και ο επιχειρηματίας Έρικ Ρολ. Σήμερα, της Λέσχης Bilderberg προεδρεύει ο βέλγος επιχειρηματίας και πολιτικός, υποκόμης Ετιέν Νταβινιόν, πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκπρόσωπος της Λέσχης στην Ελλάδα είναι ο κύπριος επιχειρηματίας Γεώργιος Δαυίδ.
Η μυστικότητα των συνεδριάσεων
Χαρακτηριστική είναι η μυστικότητα των συνεδριάσεων της λέσχης Bilderberg, η οποία κατηγορείται συχνά για μυστικοπαθείς και ειδεχθείς συνωμοσίες σε διεθνές επίπεδο. Τέτοιες θεωρίες έχουν υιοθετηθεί συχνά από οργανώσεις [9]. Κριτική στην λέσχη έχουν ασκήσει μεταξύ άλλων η οργάνωση "John Birch Society"[10], καθώς και συγγραφείς όπως ο Καναδός Daniel Estulin, Ο Βρετανός David Icke, και ο Αμερικανός Τζιμ Τάκερ και ο ραδιοφωνικός σχολιαστής Alex Jones. 
Ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ σκοπεύει να υπονομεύσει την ακεραιότητα των Η.Π.Α, καθώς και άλλων χωρών, με την συνένωση τους σε μια υπερεθνική δομή με το όνομα Βορειοαμερικανική Ένωση, αντίστοιχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημειωτέον ότι ποτέ σε συνεδριάσεις της δεν έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ή να τις καλύψουν δημοσιογράφοι.
Άτομα που έχουν λάβει μέρος σε συνεδριάσεις της λέσχης, δήλωσαν σε έρευνα του BBC πως πρόκειται για συναντήσεις ατόμων που εκπροσωπούν κορυφαίες επιχειρήσεις και πολιτικούς, ώστε να επηρεάσουν τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος με βάση την απλή "κοινή λογική". 
Στην ίδια έρευνα διατυπώνεται η άποψη πως αυτή η "κοινή λογική" δεν μπορεί παρά να είναι εναρμονισμένη με τα συμφέροντα των κύριων συμμετεχόντων, δηλαδή μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και προφανώς θα ενθαρρύνονται πολιτικοί που δίνουν προτεραιότητα σε αυτά ακριβώς τα συμφέροντα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.