Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέθανε ο θρυλικός "Δράκουλας" Κρίστοφερ Λι


alt
Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή στο Λονδίνο, σε ηλικία 93 ετών, ο Σερ Κρίστοφερ Λη, αγαπημένος «βρυκόλακας» του Χόλιγουντ, αλλά γνωστός και ως μάγος Σάρουμαν στην τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και στις ταινίες «Χόμπιτ».

Ο γνωστός ηθοποιός  αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες αναπνευστικά προβλήματα, κατά τη νοσηλεία του λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.

Η ανακοίνωση του θανάτου του καθυστέρησε μετά από επιθυμία της συζύγου του, η οποία ήθελε να ενημερώσει πρώτα τους συγγενείς του Βρετανού ηθοποιού. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για πάνω από 50 χρόνια. 
Η καριέρα του Λη ξεκίνησε το 1947, ωστόσο έγινε ευρέως γνωστός μετά την έναρξη της συνεργασίας του με την εταιρία παραγωγών «Hammer», με την οποία το 1958 γύρισε την ταινία «Dracula». Ηταν ο ρόλος που τον καθιέρωσε στο διεθνές στερέωμα, με αρκετούς  ανάλογους να ακολουθούν.
Την δεκαετία του 1970 συνέχισε να γίνεται γνωστός μέσω ταινιών τρόμου, ενώ η ερμηνεία του στο «The Wicker Man» το 1973 θεωρείται μιας από τις καλύτερες της καριέρας του. Εναν χρόνο αργότερα έπαιξε τον «κακό» του Τζέιμς Μποντ στην ταινία της σειράς «The Man with the Golden Gun».
Παρότι η συνεχής παρουσία του σε ταινίες τρόμου και οι πανομοιότυποι ρόλοι του τον «τυποποίησαν» ερμηνευτικά, η καριέρα του αναγεννήθηκε προς τη δύση της. Οι ρόλοι του ως μάγου Σάρουμαν στην τριλογία «Ο άρχοντας των δακτυλιδιών» και στις ταινίες «Χόμπιτ», αλλά και ως Count Dooku στον «Πόλεμο των Αστρων», τον επανέφεραν στο προσκήνιο.
Η τελευταία ταινία στην οποία συμμετέχει, με τίτλο «Angels in Notting Hill», αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2015. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.