Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα νέα διπλώματα ισχύουν και σαν ταυτότητες


Με αφορμή την ταλαιπωρία που υφίστανται αρκετοί πολίτες στις συναλλαγές τους με Δημόσιες Υπηρεσίες και τα ΚΕΠ, σχετικά με την αποδοχή και ισχύ των διπλωμάτων οδήγησης σαν ταυτότητες, καλό θα είναι να γίνει μία υπόμνηση της εγκυκλίου προς τις υπηρεσίες για το θέμα αυτό.

Εννοούμε την εγκύκλιο των Διευθύνσεων Διοικητικού των Υπουργείων καθώς και των Διευθύνσεων Διοίκησης των Περιφερειών, με την οποία θα γνωστοποιούν στους φορείς του δημοσίου τομέα που εποπτεύουν, συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της περιοχής ευθύνης τους ότι με το Νόμο 3731/2008 (Φ.Ε.Κ.263/Α΄/23-12-2008), για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη στις καθημερινές συναλλαγές του με τη Διοίκηση και ειδικότερα:
«4. Τα στοιχεία της ταυτότητας που αναφέρονται στην αίτηση, όταν πρόκειται για Έλληνες πολίτες, αποδεικνύονται από το δελτίο ταυτότητας ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων». 
Ετσι σήμερα πολλοί υπάλληλοι των ΚΕΠ, όταν σε κάποιες περιπτώσεις ο προσερχόμενος για εξυπηρέτηση πολίτης δεν μοιάζει – λόγω ηλικίας- με τη φωτογραφία της ταυτότητας, αρνούνται να δεχτούν το νέο δίπλωμα που  έχει σχετικά πρόσφατη φωτογραφία του. Βέβαια πέραν αυτού, άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται, αλλά καλό θα είναι να εκδοθεί μια εγκύκλιος υπόμνησης προς αποφυγή ταλαιπωριών των πολιτών.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.