Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αιρετοί στο σκαμνί για υπεξαίρεση...


Να παραπεμφθούν, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι πρώην πρόεδρος και γενικός διευθυντής της κοινοτικής και στη συνέχεια δημοτικής επιχείρησης Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

Αυτό προτείνει η αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Κονταξή προς του Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για έλλειμμα περίπου 40.000 ευρώ που εντοπίστηκε στο ταμείο της επιχείρησης με την επωνυμία "Κοινοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Οικονομικής Κοινωνικής Ανάπτυξης" και ακολούθως "Δημοτική  Επιχείρηση Πολιτιστικής Οικονομικής Κοινωνικής Ανάπτυξης". 

Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για "υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση από κοινού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας". Η έρευνα έγινε από τους οικονομικούς επιθεωρητές που διαπίστωσαν το έλλειμμα στην οικονομική διαχείριση της επιχείρησης, κατά το χρονικό διάστημα από το 2003 έως το Νοέμβριο 2006. Ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην γενικός διευθυντής φέρονται ότι  δεν απέδωσαν το παραπάνω ποσό στο ταμείο της κοινοτικής και μετέπειτα δημοτικής επιχείρησης παρακρατώντας και ενσωματώνοντας αυτό στην προσωπική τους περιουσία.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.