Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέο μεταμεσονύκτιο μήνυμα Γιούνκερ σε Τσίπρα για αποδοχή της πρότασης των θεσμών – Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση


Προσπάθεια να πείσει την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρόταση των δανειστών έκανε τα ξημερώματα της Τρίτης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.


Ο πρόεδρος της Κομισιόν πρότεινε στον πρωθυπουργό να δεχθεί την πρόταση των θεσμών με αντάλλαγμα μια αλλαγή στο κείμενο (χωρίς να διευκρινίζεται ποια θα είναι αυτή) και να ζητήσει από τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα. Αναλυτικά ο κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από το Μαξίμου, ζήτησε:

1. Να γίνει αποδεκτό το κείμενο των Θεσμών
2. Ο κ. Τσίπρας να ζητήσει από τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι»
3. Οι Θεσμοί να αποδεχτούν μια αλλαγή στο κείμενό τους
4. Η κυβέρνηση να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup
Παράλληλα, στην πρόταση φέρεται να προβλέπεται και η ανανέωση της δέσμευσης των θεσμών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, όπως ακριβώς είχε εκφραστεί στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012. 

Ωστόσο, η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν αρνητική. Συγκεκριμένα το Μαξίμου φέρεται να διαμήνυσε ότι βαδίζει προς την κάλπη, καθώς και ότι ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται και εργάζεται για τη λύση. Κύκλοι του Μαξίμου τόνισαν, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα «όχι».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, είχε πει πως η ελληνική πλευρά δεν έχει αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις και πως «αν βρεθεί η λύση έστω και στο και πέντε εμείς θα την πάρουμε».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.