Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: "Πέλλα, με γεύσεις Ελλήνων, εκλεκτές" (φώτο & βίντεο)


Πραγματοποιήθηκε χθες (25/6) βραδινές ώρες στο κέντρο Καταρρακτών Έδεσσας, εκδήλωση με θέμα την προβολή των εκλεκτών γεύσεων με αναγνωρισμένα-ονομαστά πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα από περιοχές της Πέλλας, την οποία διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Πέλλας (ΑΝ.ΠΕ).


Ο επισκέπτης  εκτός των άλλων, μπορούσε να επισκεφθεί  στο ισόγειο του κέντρου και στο ‘’Εκθετήριο τοπικών προϊόντων’’, τοπικά προϊόντα, ενώ στον πρώτο όροφο λειτουργούσε ‘’Μουσείο γεύσεων΄΄ , όπου μπορούσε να γευτεί τα προς έκθεση προϊόντα.  Χαιρετισμό και καλωσόρισμα, αρχικά απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝ.ΠΕ  Ιορδάνης Κιοσέογλου, ενώ στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεοδωρίδης Θεόδωρος και ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννου Δημήτρης, ως Πρόεδρος του Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος, αντίστοιχα.



Κατόπιν ο πρώτος ομιλητής, παρουσίασε προτάσεις για ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας μέσω των γεύσεων και των κοινωνικών συνηθειών, δίνοντας βάση  και γνωρίζοντας τα ονομαστά τοπικά προϊόντα της Πέλλας, καθώς και τα πιστοποιημένα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ.  Στην εκδήλωση  συμμετείχαν, εκτός των ανωτέρω, ο Δήμαρχος Πέλλας και Αλμωπίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ζωγράφου-Τσαντάκη Μαρία, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Βουλευτή Καρασμάνη Γιώργου, συνεργάτες για την προβολή των αγροτικών προϊόντων , εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης,  κλπ καλεσμένοι.

Στόχος της όλης εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και των εκλεκτών Ελληνικών γεύσεων με προϊόντα που διαθέτουν φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής της Πέλλας. Τέλος, στο γεύμα που ακολούθησε και αξίζουν συγχαρητήρια στους σπουδαστές του ΙΕΚ και στους ΣΕΦ, για την δουλειά που έκαναν,   οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν 78 διαφορετικά προϊόντα (τρόφιμα και ποτά) όλα από παραγωγούς της Πέλλας.

By Sakis



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Πολλα νταλαβερια εχεις αποκτησει τελευταια με τον Σταμκο κε Αντιπεριφερειαρχα και μαλλον θα σου βγει σε κακο. Και η πλακα ειναι οτι η λυκοφυλια σας θα ξεγυμνωθει πολυ συντομα, γιατι σας την εχουν στημενη καποιοι. Οι υπολοιποι -εμεις δηλαδη- γελαμε μαζι σας, γιατι ξερουμε τι ελεγε ο ενας για τον αλλον. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.