Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Μία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, διαφορετική από τις άλλες!



Μετ’ εμποδίων διεξήχθη η προγραμματισμένη για σήμερα (26/6) απογευματινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, αφού απουσίαζε σύσσωμη η μείζων αντιπολίτευση, αριθμός συμβούλων από τη συμπολίτευση, αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος Μπίνος Δημήτρης!
Σε ατόπημα θεωρούμε ότι υπέπεσε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού κατά την ανάγνωση των ονομάτων από τον Ασβεστόπουλο Δημήτρη, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ η προβλεπόμενη εκ του Νόμου απαρτία! των Δημοτικών Συμβούλων, προκειμένου αρχίσει η συνεδρίαση, γεγονός που επισημάνθηκε από τον εκφωνητή των ονομάτων.

Προφανώς, η παρουσία του 14ου Δημοτικού Συμβούλου, ο οποίος όμως για τους δικούς του λόγους αποχώρησε από την αίθουσα, ΠΡΙΝ την έναρξη της διαδικασίας και ΠΡΙΝ την εκφώνηση των ονομάτων, θεωρήθηκε από τον Προεδρεύοντα και τη Γραμματέα ως παρών και έτσι κακώς μετρήθηκε!  Όταν μετά τη παρέλευση του ημιώρου και τη συζήτηση του θέματος, κατά τη στιγμή της ψηφοφορίας διαπιστώθηκε η μη απαρτία, ο Προεδρεύων αναγκάσθηκε να διακόψει την διαδικασία, προς αναζήτηση του Συμβούλου, και επί 5λέπτου περίπου προσπαθούσε να μεταπείσει αυτόν να εισέλθει στην αίθουσα, προκειμένου εκ των υστέρων  διαπιστωθεί η απαρτία, για να μη θεωρηθεί άκυρη η μέχρι εκείνη τη στιγμή συζήτηση!!. 

Επί της ουσίας, μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν  η συμμετοχή του Δήμου Αλμωπίας στις δομές της Κοινωνικής σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, καθώς και ορισμός εκπροσώπων, υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το ανθρωπιστικό προεκλογικό πρόγραμμα της  η Κυβέρνηση, για τα άπορα κλπ άτομα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, για το οποίο θα διατεθούν περί τα 26 εκατομμύρια ευρώ για όλη την χώρα, προς ανακούφιση των ευπαθών ομάδων. 

Για το θέμα ο Ασβεστόπουλος Δημήτρης, αφού χαιρέτησε το μέτρο αυτό της Κυβέρνησης, πρότεινε να ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα και οι φορείς και δομές του Δήμου, βοηθώντας  και στηρίζοντας το μέτρο αυτό. Τελικά ψηφίσθηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα, ο δε Τσιμτσιρίδης Γιώργος, με αναπληρωτή τον Σαββίδη Γιώργο και έναν υπάλληλο του Δήμου, ορίσθηκαν υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος. Τέλος με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, ο Προεδρεύων, τόνισε ότι θα εφαρμοσθεί ο κανονισμός και η ισχύουσα Νομοθεσία, για όσους Δημοτικούς Συμβούλους απουσιάζουν αδικαιολόγητα τρεις φορές!

By Sakis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.