Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πριν λίγο: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Τσίπρας μέσα στη νύχτα


Στο Μέγαρο Μαξίμου επικεντρώνονται όλα τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο με τους περισσότερους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και χάραξη στρατηγικής.

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ κατέφτασαν στο Μαξίμου άλλοι τρεις υπουργοί και συγκεκριμένα οι κ.κ. Πανούσης, Στρατούλης και Κοντονής. Μόλις οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τους υπουργούς εάν υπάρχουν εξελίξεις ο κ. Κοντονής τους απάντησε: "για να μας φωνάζουν τέτοια ώρα στο Μαξίμου". Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και έτσι αρχίζουν και καταφτάνουν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, χωρίς καμία εξαίρεση. Στο Μαξίμου συνεδριάζουν υπό το βάρος της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, αλλά και των πληροφοριών που τις τελευταίες ώρες έχουν φουντώσει και αναφέρονται στην πρόωρη προσφυγή στις εκλογές.

 Τα σενάρια αυτά πυροδοτήθηκαν και από τις πληροφορίες που επικαλέστηκε και το Reuters πως φεύγοντας από τις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κύπρου, κ. Αναστασιάδη πως φεύγει για την Αθήνα και θα προχωρήσει σε εκλογές μπροστά στα τελεσίγραφα των δανειστών. Εάν ισχύει αυτό το σενάριο, ο κ. Τσίπρας είτε έχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ή μέσω αυτής της διαρροής ήθελε να ασκήσει μία περαιτέρω πίεση προς τους δανειστές, προκειμένου να υποχωρήσουν σε κάποιες από τις σκληρές απαιτήσεις τους. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρξε ένας τέτοιος διάλογος ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον κ. Αναστασιάδη. 

Πάντως, τα σενάρια αυτά έχουν πυροδοτηθεί και από πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που μιλούν ευθέως για εκλογές μέσα στο καλοκαίρι σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στα σκληρά μέτρα που απαιτούν. Την ίδια ώρα, πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν πως "όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί , οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική".  Οι ίδιες πηγές αποδίδουν επικοινωνιακά χαρακτηριστικά στην φράση "game is over" που απηύθυνε χθες o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα . Χθες, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές στο Eurogroup και στην Σύνοδο Κορυφής, «κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στο κείμενο των θεσμών εντός 24 ωρών . Η πρότασή τους, προσθέτουν, είναι ένα σκληρό μνημόνιο που προβλέπει σκληρά μέτρα, υψηλό ΦΠΑ. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.