Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: ''Δάκρυα'' κατόπιν... εορτής για το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη! (φωτο)



altΜε... μαύρα γράμματα γράφηκε δυστυχώς το φινάλε στο κεφάλαιο ''ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ''. 
Και αυτό γιατί σήμερα (12/6) πρωινές ώρες, μηχανήματα έργων με εντολή των κληρονόμων κλπ συγγενών σύμφωνα με πληροφορίες, κατεδάφησαν την κατοικία  του σπουδαίου λογοτέχνη  Μενέλαου Λουντέμη.

Ωστόσο, αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις στο μέλλον, καθώς  το οίκημα θα πρέπει μέσα σε τρία χρόνια να οικοδομηθεί και πάλι από τους κληρονόμους με την ίδια εξωτερική όψη, ειδάλλως ο δήμος θα πρέπει να οικοδομήσει το κτίριο με την ίδια εξωτερική αρχιτεκτονική χρεώνοντας το κόστος σε αυτούς. Σημειώνεται ότι το θέμα ξεκίνησε το 1985 οπότε εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα που χαρακτήριζε το σπίτι ως διατηρητέο.
Αρχικά φάνηκε να υπάρχει κινητικότητα για τη διάσωση του κτίσματος στο οποίο γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια ο μεγάλος λογοτέχνης. Στη συνέχεια οι διαδικασίες "χάθηκαν" ανάμεσα στη μεταφορά αρμοδιοτήτων από δήμους σε νομαρχίες και περιφέρειες και ξανά στους δήμους που προέκυψαν από τις συνενώσεις του "Καλλικράτη". Πριν από τρία χρόνια προέκυψε το ζήτημα της παραχώρησης του ακινήτου από τους κληρονόμους στο δήμο.



Ο δήμος υποστήριζε ότι θα μπορούσε να αποδεχτεί τη δωρεά ωστόσο μία μερίδα των κληρονόμων ζητούσε ως αντάλλαγμα κάποιο άλλο οικόπεδο και μία άλλη διαβεβαίωνε ότι προτίθεται να δωρίσει το ακίνητο χωρίς κανένα αντάλλαγμα. 
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το σπίτι υφίστατο τη φθορά του χρόνου ενώ σύμφωνα με κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής "φιλοξενούσε" ακόμη και τοξικομανείς.
Δυστυχώς μετά την δυσάρεστη αυτή κατάληξη, όλοι έτρεξαν να χύσουν... κροκοδείλια δάκρυα, βγάζοντας σχετικές ανακοινώσεις, εκφράζοντας τη λύπη τους!! 
Το μόνο που έμεινε να θυμίζει την παρουσία του μεγάλου λογοτέχνη, είναι η πινακίδα σε παρακείμενη οδό με το όνομά του και το κτήριο απέναντι από το καταδαφιστέο σπίτι, όπου λειτουργεί και στεγάζεται ο ομώνυμος μορφωτικός σύλλογος του χωριού.

By Sakis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.