Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μπίνος Δημήτρης: " Για το έργο μας στα Λουτρά, θα μείνουμε στην ιστορία "!


Για άλλη μία φορά, ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος της επιχείρησης ‘’Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε’’ Μπίνος Δημήτρης, αποδείχθηκε πολιτικά, κατώτερος των περιστάσεων, αφού κατά τον προσφιλή του τρόπο, και δεν απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους και Μετόχους της παραπάνω επιχείρησης, και μίλησε απαξιωτικά και ειρωνικά...

... στον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, για μερίδα εργαζομένων στην επιχείρηση, αποκαλώντας τους έμμεσα… τεμπέληδες, αλλά και αποχώρησε από την αίθουσα, σε καίριες ερωτήσεις του Ασβεστόπουλου Δημήτρη, χωρίς αυτήν τη φορά ευτυχώς να  χτυπήσει τα χέρια του  στα γραφεία, και να κλείσει με δύναμη την πόρτα της αίθουσας, όπως έπραξε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, σε παρόμοια περίπτωση με τον δημοτικό του σύμβουλο Χουρσόγλου Χρήστο.

Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα από την Αρχή.  Αφού διαπιστώθηκε απαρτία και συγκεκριμένα με παρόντες τους είκοσι δύο (22) από τους είκοσι οκτώ (28) Συμβούλους-Μετόχους, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της συνέλευσης κήρυξε την έναρξη της. Κατόπιν, ορίσθηκε ο Προεδρεύων και ο Γραμματέας της συνέλευσης, Σωτηριάδης Σίμος και Γεωργίου Χρήστος, αντίστοιχα. Παρών κατά τη συνεδρίαση, η λογίστρια της επιχείρησης, η συμβολαιογράφος, καθώς και ο ορκωτός λογιστής. Στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα στην προ ημερησίας διάταξης, και ειδικότερα:

1.Παρατηρήσεις και ερωτήματα του Συμβούλου και Μετόχου Χουρσόγλου Χρήστου:

Με μία παρατήρηση άρχισε την τοποθέτησή του ο ανωτέρω Μέτοχος,  αφού χαρακτήρισε απαράδεκτη την ενέργεια της Διοίκησης, να διανείμει δέκα (10) λεπτά πριν τη συνεδρίαση!, τον ισολογισμό της επιχείρησης, και να ζητά την ψήφισή του, χωρίς να προλάβουν να διαβάσουν και να μελετήσουν τα στοιχεία. Στην συνέχεια έθεσε ερωτήματα, σχετικά με την λειτουργία και τις έρπουσες φημολογίες που ακούγονται για εκμίσθωση σε ιδιωτική εταιρεία, του ξενοδοχείου ''ΑΥΡΑ'', αν υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ για αυτό ή την απόφαση την έλαβε μόνος του ο Μπίνος Δημήτρης,  μιλώντας για… κρυφή ατζέντα, και τι μέλλει γενέσθαι με την λειτουργία του Μουσείου και του γραφείου ενημέρωσης του κοινού που βρίσκεται στην είσοδο των Λουτρών.  Όπως ήταν αναμενόμενο, απαντήσεις δεν έλαβε για μία ακόμη φορά σε όλα τα ερωτήματα που έθεσε, παρά μόνο σ΄αυτά που ήθελε ο Μπίνος Δημήτρης. Τέλος απέμεινε τα εύσημα και τα συγχαρητήριά του στον απερχόμενο Πρόεδρο Ιωαννίδη Γιάννη.

2.Η τοποθέτηση του Δημάρχου και Προέδρου της επιχείρησης:

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της επιχείρησης Μπίνος Δημήτρης, αναφέρθηκε στο έργο που έπραξαν στο 9/μηνο  που ανέλαβαν τα ηνία αυτής και συγκεκριμένα, ότι ανέλαβαν την επιχείρηση, με οφειλές προς τρίτους 720.000,00 ευρώ. Κατηγόρησε την απερχόμενη διοίκηση για την μη είσπραξη των οφειλόμενων, ενώ τόνισε ότι, ενώ τα προηγούμενα έτη εργαζόταν στην επιχείρηση κάθε χρόνο 195 άτομα, κατάφεραν και μείωσαν αυτούς για το πρώτο 6/μηνο  του 2015, σε 55 άτομα, ενώ  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν θα απαιτηθούν πάνω από 100 άτομα κατ΄έτος, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό στην ανεργία σημαντικό αριθμό νέων που εργαζόταν σ΄ αυτήν.  Λησμόνησε όμως να αναφέρει ότι στα άτομα αυτά (195),  συμπεριλαμβάνονταν και οι εργαζόμενοι στο αναψυκτήριο, όταν την ευθύνη και την διαχείριση την είχε ο Δήμος Αλμωπίας, και όχι οι ιδιώτες, όπως επισήμανε αργότερα ο Πασόης Δημήτρης.

Μάλιστα προχώρησε ακόμη περισσότερο, προσβάλλοντας όσους εργαζόταν στο αναψυκτήριο λέγοντας ότι ‘’κοπανούσαν αέρα’’.  Σε παρέμβαση μάλιστα του Πασόη Δημήτρη, δεν δίστασε να απευθυνθεί σ΄αυτόν  ειρωνικά λέγοντας ‘’ εσύ καλά κοιμόσουν’’! Αναφέρθηκε στην λειτουργία του υδροηλεκτρικού έργου, αναγνωρίζοντας τη σημαντική βοήθεια που προσέφερε ο Σηφάκης Γιάννης και Τσαρκνιάς Πέτρος, στην δημιουργία αυτοματοποιημένου χώρου στάθμευσης (πάρκινγκ), στην λειτουργία του νέου Μουσείου και στην μη λειτουργία του Σπηλαίου της περιοχής. Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην μίσθωση του Ξενοδοχείου ΑΥΡΑ και τη μετατροπή του από ιδιώτη σε χώρο αποκατάστασης παθήσεων με χρήση ιαματικών νερών. 

Επίσης όπως γνώρισε, έχει επέλθει συμφωνία με τον ιδιωτικό όμιλο ‘’ΞΥΝΗ’’ όπου οι σπουδαστές που θα φοιτούν σ΄αυτόν να έχουν μείωση διδάκτρων κατά 30%. Απέκλεισε κατηγορηματικά, να λειτουργήσουν ξενοδοχειακές μονάδες στον χώρο της Λουτρόπολης, προκειμένου όπως υποστήριξε να μην υπάρχει ανταγωνισμός με τους ομοειδής επιχειρηματίες της περιοχής! Αναφέρθηκε επίσης, σε κλοπές και φθορές που διαπιστώθηκαν σε διάφορα έργα της επιχείρησης. Κλείνοντας, ανέφερε ότι τα οικονομικά της επιχείρησης πάνε πολύ καλά, λέγοντας αυτάρεσκα ότι  ‘’για το έργο που παράγουμε στα Λουτρά,  θα μείνουμε στην ιστορία’’.

3. Πασόης Δημήτρης: ‘’Μικροπρεπής πολιτικά ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της επιχείρησης’’:

Λαβών το λόγο ο ανωτέρω, αναφέρθηκε στον χρόνο που ανάλωσε ο Μπίνος Δημήτρης  για να πει αυτά που είπε, με αποτέλεσμα να κουράσει την αίθουσα. Κατηγόρησε αυτόν ότι μηδένισε το έργο της απερχόμενης διοίκησης, ενώ  σκοπός του είναι να ιδιωτικοποιήσει  όλη τη Λουτρόπολη, καθώς και ότι  δεν έκανε ουδεμία μνεία για το έργο της  απερχόμενης  διοίκησης, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε ‘’ έφτυσε αίμα, για να τα βρείτε εσείς έτοιμα''.

Συνεχίζοντας γνώρισε ότι, για τις 720.000,00 ευρώ οφειλές προς τρίτους που ανέλαβε η νέα διοίκηση, μάλλον ξέχασε ο Μπίνος Δημήτρης να αφαιρέσει τις οφειλές που είχε λαμβάνειν η επιχείρηση, που μετά την αφαίρεση αυτών οι οφειλές ανέρχονταν στις 200.000,00 ευρώ περίπου. Για τον αριθμό των εργαζομένων (55-100), ότι είναι πλασματικός, καθ΄ όσον δεν υπολόγισε και πάλι ο  Μπίνος Δημήτρης  ότι το αναψυκτήριο τώρα το εκμεταλλεύονται ιδιώτες και όχι ο Δήμος.

4. Ιωαννίδης Γιάννης: ‘’Περιμέναμε από τον Μπίνο Δημήτρη λιγότερο λαϊκισμό και λιγότερη ειρωνεία’’:

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο τέως Πρόεδρος της επιχείρησης, επί διοίκησης Πασόη Δημήτρη, Ιωαννίδης Γιάννης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο έργο του ως Πρόεδρος, αναφερόμενος στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ και του μαραθωνίου που έγινε πλέον θεσμός  κάθε χρόνο,  ενώ κατέρριψε, ένα προς ένα τα επιχειρήματα του Μπίνου Δημήτρη, σχετικά με τα αναπτυξιακά έργα που προέβη η νέα διοίκηση, και συγκεκριμένα, για το υδροηλεκτρικό έργο,  το μουσείο, την αναγνώριση των πηγών ως ιαματικές, ότι όλες οι διαδικασίες  ξεκίνησαν επί της δικής του Προεδρίας, ενώ για την μίσθωση και την είσπραξη των οφειλόμενων του εστιατορίου, αναρωτήθηκε με τι υποσχέσεις και ανταλλάγματα άραγε εισπράχθηκαν τα οφειλόμενα ποσά από τον ιδιώτη επιχειρηματία!

5. Τα ερωτήματα του Ασβεστόπουλου Δημήτρη:  

Ο παραπάνω σύμβουλος και μέτοχος της επιχείρησης, αναφέρθηκε στην εκμίσθωση του αναψυκτηρίου και την αντίθεσή του σ΄αυτό, αφού ένα από τα αποτελέσματα είναι η μείωση του προσωπικού από τον ιδιώτη, και το πέρασμά τους στην ανεργία, αν υποβλήθηκαν μηνύσεις για τις κλοπές και φθορές στα έργα της επιχείρησης, και σε ποιες κοινωνικές δομές του Δήμου, προσέφερε η επιχείρηση.

6. Κόγιος Ανδρέας: ‘’Θα γίνετε επισκέπτες στο ίδιο σας το… σπίτι’’!

Λαβών τον λόγο ο παραπάνω  σύμβουλος και μέτοχος της επιχείρησης, αναρωτήθηκε ‘’γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται, αφού ήταν δέσμευση του Μπίνου Δημήτρη προεκλογικά οι ιδιωτικοποιήσεις!’’, λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι ‘’στο τέλος θα καταλήξετε επισκέπτες στο ίδιο σας το σπίτι, αν αρχίσετε να δίνετε σε ιδιώτες την Λουτρόπολη’’, ενώ για την αναφερόμενη από τον Μπίνο Δημήτρη μείωση του χρέους, ανέφερε ότι ‘’η  μείωση του χρέους από μόνη της δεν είναι επιτυχία’’.

7.Οι αμοιβές του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης:



Στην συνέχεια συζητήθηκαν τα έξι (06) θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία πέρασαν κατά πλειοψηφία εκτός από ένα που πέρασε ομόφωνα. Ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση του 4ου και 5ου θέματος που αφορούσε το μεν πρώτο την έγκριση αμοιβών της απερχόμενης διοίκησης για το έτος 2014, και το δεύτερο που αφορούσε την προέγκριση αμοιβών της νέας διοίκησης της επιχείρησης, για το τρέχον έτος. Την εισήγηση έκανε ο Βέσκος Δημήτρης, ο οποίος  δεν ξεκαθάριζε επ΄ακριβώς τις αμοιβές του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των συμβούλων-μετόχων  της Αντιπολίτευσης. Ο λόγος;  Τα ποσά, αλλά και η προτεινόμενη αύξηση της αμοιβής του Διευθύνοντα συμβούλου, κατά 300,00 ευρώ τον μήνα.

Συγκεκριμένα, για το 2014, ο Πρόεδρος της επιχείρησης, αμοίβοταν με το ποσό των 1.710,00 ευρώ, ο Αντιπρόεδρος με το 50% αυτού, και ο Διευθύνων Σύμβουλος με το ποσό των 1.010,00 ευρώ.  Η πρόταση του εισηγητή για το έτος 2015 ( δηλαδή για τους εαυτούς τους), η αμοιβή του Προέδρου και Αντιπροέδρου παραμένει η ίδια, ενώ του Διευθύνοντα Συμβούλου, αυξάνεται στα 1.384,00 ευρώ το μήνα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος, ως  Πρόεδρος της επιχείρησης δεν λαμβάνει την παραπάνω αμοιβή.  Εύλογο το ερώτημα του Ασβεστόπουλου Δημήτρη, ο οποίος πρότεινε όχι μόνο να μην αυξηθεί η αμοιβή, αλλά θα πρέπει μάλιστα και να μειωθεί, δικαιολογώντας αυτήν, ότι λόγω παραχώρησης του αναψυκτηρίου σε ιδιώτες, έχουν μειωθεί οι δραστηριότητες και υποχρεώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου. 

Τελικά το θέμα… πέρασε με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης. Τέλος ενδιαφέρον είχε η απάντηση του Μπίνου Δημήτρη σε ερώτηση του Χουρσόγλου Χρήστου, να  ενημερώσει τους μετόχους, ποιοι είναι οι εξωτερικοί συνεργάτες του στην επιχείρηση, που απάντησε μονολεκτικά με την φράση ‘’ Οι γνωστοί’’!!, ενώ αντίστοιχα ο απερχόμενος Πρόεδρος στην ίδια ερώτηση απάντησε και ονομάτισε τα ονόματα των συνεργατών του. Τα συμπεράσματα δικά σας!!  

By Sakis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.