Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Bουτιά" των βάσεων πάνω από 2.000 μόρια


Πτώση των βάσεων ακόμη και πάνω από 2.000 μόρια αναμένεται φέτος σε δεκάδες τμήματα κυρίως των ΤΕΙ της περιφέρειας αλλά και πανεπιστημίων σε απομακρυσμένες περιοχές.
Όπως αναφέρει το "Έθνος" οι εκπαιδευτικοί που βοήθησαν τους υποψηφίους να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία εκτιμούν ότι τα παιδιά αντίθετα με προηγούμενες χρονιές δεν έδειξαν καμία επιθυμία να εισαχθούν σε τμήματα μακριά από τα σπίτια τους για δύο σοβαρότατους λόγους:
Διότι σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις μετεγγραφές δεν έχουν πιθανότητα να "μεταφερθούν" κοντά στον τόπο κατοικίας τους αλλά και γιατί οι γονείς τους, λόγω της κατάστασης στη χώρα και των νέων μέτρων που θα επιβαρύνουν σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό την οικονομική τους δυνατότητα εμφανίζονται απολύτως αδύναμοι να στηρίξουν δεύτερο σπίτι στην περιφέρεια για τις σπουδές των παιδιών τους.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα η πτώση των βάσεων θεωρείται δεδομένη και στα υψηλόβαθμα τμήματα, λόγω των χαμηλών επιδόσεων των μαθητών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πτώση θα ξεκινά από λίγα μόρια (200-400), ενώ στις μεσαίες σχολές θα κυμανθούν από 500-800 μόρια. Στα πιο χαμηλόβαθμα τμήματα, η "κατρακύλα" των βάσεων θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς υπολογίζεται στα 2.000 μόρια, ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάσουν και τις 3.000 μόρια.
Πίνακας με την πορεία των βάσεων και τις εκτιμήσεις για το 2015: 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.