Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κίνδυνος να μείνουμε από κινητή τηλεφωνία και Ίντερνετ, λόγω τραπεζών!


Μεγάλη είναι η αγωνία που επικρατεί στον κλάδο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τις εξελίξεις στις τράπεζες, καθώς ο έλεγχος κίνησης κεφαλαίων και ειδικότερα η πλήρης απαγόρευση πληρωμών στο εξωτερικό δημιουργεί τεράστια προβλήματα.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν παράγοντες του Συνδέσμου Εταιριών Πληροφορικής Επικοινωνιών Ελλάδος, ορατός είναι ο κίνδυνος να υπάρξουν μεγάλα προβλήματα στην κινητή τηλεφωνία, στις υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων –ήδη έχει αποκλειστεί η πρόσβαση επιχειρήσεων έστω και για ελάχιστα ευρώ που δεν μπορούν να πληρωθούν- , στη χρήση ιστοσελίδων, καθώς και στη χρήση προγραμμάτων λογισμικού.
Ήδη σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ ο ΣΕΠΕ έχει αποστείλει προτεινόμενες ρυθμίσεις ως προς την απελευθέρωση ορισμένων συναλλαγών με το εξωτερικό, οι οποίες θα αφορούν το διάστημα των δύο επόμενων εβδομάδων και αναμένει να συμπεριληφθούν στη νέα υπουργική απόφαση για το καθεστώς της τραπεζικής αργίας, που αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας. Εάν δεν συμπεριληφθούν το πρόβλημα θα είναι μεγάλο και η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει «τρύπα στη γεωγραφία» του παγκόσμιου χωριού των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ακόλουθες ρυθμίσεις και τις συνέπειες τους, όπως τις περιγράφει ο ΣΕΠΕ: 
1. Πληρωμές από επιχειρήσεις του τηλεπικοινωνιακού κλάδου αμοιβών και δικαιωμάτων προς τρίτους για υπηρεσίες διασύνδεσης προς παρόχους και carriers του εξωτερικού / interconnection και signalling charges (οι πληρωμές αυτές αντιστοιχούν στο κόστος διεθνών κλήσεων - φωνή και σηματοδοσία - που εκκινούν από Ελλάδα και τερματίζουν στο εξωτερικό) και υπηρεσίες διεθνούς περιαγωγής/ roaming charges (οι πληρωμές αυτές αντιστοιχούν στο τηλεπικοινωνιακό κόστος που αποδίδουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε παρόχους του εξωτερικού για κλήσεις Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό και κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου) και υπηρεσιών διαδικτύου που παρέχονται σε ημεδαπούς παρόχους από εταιρίες του εξωτερικού (π.χ. Amazon, Azure, PayPal, Google, Facebook, Blackberry, κ.λπ.).
2. Πληρωμές για υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων και χρήσης εφαρμογών τους σε κέντρα δεδομένων του εξωτερικού (υπηρεσίες datacenter, cloud computing, hosting, κ.λπ.).
3. Πληρωμές από ημεδαπές επιχειρήσεις για κατοχύρωση της ιστοσελίδας τους στο internet (domain στο internet) σε επιχειρηματικές μονάδες εξειδικευμένες σε αυτό το αντικείμενο, τα οποία εδρεύουν στο εξωτερικό.
4. Πληρωμές από ημεδαπές επιχειρήσεις για ανανέωση αδειών χρήσης λογισμικού και συμβολαίων συντήρησης.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.