Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Από τη χώρα των... καγκουρό, στην Αλμωπία...(φώτο)


Για άλλη μία χρονιά, οι καθηγητές, οι φοιτητές και συνοδοί του Προγράμματος για τον Ελληνικό Πολιτισμό του Πανεπιστημίου Charles Darwin της Αυστραλίας επισκέφθηκαν την περιοχή της Αλμωπίας.
Έτσι λοιπόν σήμερα (16/7) πρωινές ώρες, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Αλμωπίας, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας. Η αποστολή αποτελούνταν από δέκα πέντε (15) σπουδαστές με τους καθηγητές τους, τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθ. Σπύρο Σπυρόπουλο, την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Darwin Prof. Giselle Byrnes, και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιώργο Φρατζή. Μαζί τους ο καταγόμενος από την Αλμωπία Στράτος Πούλος με τη σύζυγό του Αγγελική Πούλου, οι οποίοι με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν και με την συνεργασία της ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας, κάνουν πράξη το παραπάνω πρόγραμμα. 

Ο κ. Στράτος Πούλος είναι Πρόεδρος του Μακεδονικού Συλλόγου Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, μέλος της Ελληνικής Κοινότητας και, επίσης, συμμετέχει στο Συμβούλιο για την Ελληνική Γλώσσα, ενώ η κα. Αγγελική Πούλου είναι επιστημονική συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Darwin. Εκείνο που προξένησε εντύπωση στους παρευρισκόμενους Έλληνες στην αίθουσα, ήταν η προτροπή του επικεφαλής της αποστολής, ο οποίος πριν αρχίσει η εκδήλωση, συνέστησε στους συμμετέχοντες στην αποστολή, να κλείσουν τα κινητά τους, για να μην διακόπτουν τους ομιλητές! Τον λόγο αρχικά έλαβε ο Δήμαρχος Αλμωπίας, ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες , ευχόμενος σ΄αυτούς καλή διαμονή στην περιοχή. 


Κατόπιν χαιρετισμό απηύθυναν, η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Charles Darwin, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Αγγελική Πούλου, ο παρευρισκόμενος με την ιδιότητά του ως Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Κόγιος, (ο οποίος δοθείσης της ευκαιρίας... δοκίμασε και τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου! (φώτο),  και εκπρόσωπος των μαθητών. Οι επισκέπτες χάρισαν αναμνηστικά δώρα στον Δήμαρχο, ενώ ο Δήμαρχος θα χαρίσει στην αποστολή καλάθια με τοπικά βότανα και φρούτα το μεσημέρι που θα τους επισκεφθεί στην Λουτρόπολη της Αλμωπίας. Τέλος, παρατέθηκε μικρή δεξίωση, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι προερχόμενοι από τη χώρα των καγκουρώ, επισκέφθηκαν την λαϊκή αγορά της Αριδαίας, προκειμένου όπως ανέφεραν, να ακούσουν και να μιλήσουν την Ελληνική γλώσσα, αλλά και να τονώσουν την τοπική οικονομία με την αγορά διάφορων προϊόντων.

By Sakis






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.