Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Άρχισαν τα όργανα" στον ΣΥΡΙΖΑ


Η Αυγή προαναγγέλλει πολιτικό ξεκαθάρισμα Τσίπρα με Αριστερή Πλατφόρμα και
Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Η εφημερίδα Αυγή που απηχεί τις απόψεις της επίσημης ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην κυριακάτικη έκδοσή της, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Επίλυση πολιτικού προβλήματος προαναγγέλει πολιτικές εξελίξεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που αντικειμενικά δεν μπορεί να είναι πλέον το ίδιο κόμμα με αυτό που γνωρίζαμε ως σήμερα.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να αντιπαρατεθεί με μια μεγάλη μερίδα του κόμματός του δημιουργεί νέες συνθήκες και προοιωνίζεται εξελίξεις την επόμενη ημέρα της συμφωνίας. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Έναρξη διαδικασιών για την επίλυση του μείζονος πολιτικού προβλήματος που προέκυψε από το ρήγμα στην ΚΟτου ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση υπουργών και της προέδρου της Βουλής στην ψηφοφορία». Επειδή οι υπουργοί είναι ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο «υπαρχηγός» Δημήτρης Στρατούλης είναι σαφές ότι ο ανασχηματισμός είναι ίσως το πρώτο βήμα σε μια επώδυνη πορεία εσωκομματικής αναταραχής που ξεκίνησε από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να κάνει συμφωνία με τους δανειστές της χώρας, πάση θυσία.

Οι εφημερίδες της Κυριακής είναι γεμάτες πληροφορίες για το θέμα. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος που εκτός των κυρίων Λαφαζάνη και Στρατούλη προβλέπει ότι εκτός κυβέρνησης θα τεθούν με τον αναμενόμενο ανασχηματισμό οι: Γιώργος Κατρούγκαλος (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Νίκος Παρασκευόπουλος (Δικαιοσύνης) , Παναγιώτης Κουρουμπλής (Υγείας), Θοδωρής Δρίτσας (Ναυτιλίας), Τασία Χριστοδουλοπούλου (Μεταναστευτικής Πολιτικής) και Τάσος Κουράκης (Παιδείας). Πρόκειται ουσιαστικά για μέλη του υπουργικού Συμβουλίου που ασχέτως αν ψήφισαν ουσιαστικά υπέρ του νέου Μνημονίου εκτιμάται ότι θα αντιδράσουν στη συνέχεια στην ψήφιση των εφαρμοσιτών νόμων ή θα κωλυσιεργήσουν στην φαρμογή τους.

Θα ζητηθούν έδρες πίσω

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πλήρως είναι αν θα ζητηθούν πίσω οι έδρες, όπως προβλέπει το ιδιωτικό συμφωνητικό που είχαν υπογράψει όλοι οι υποψήφιοι προεκλογικά, ή μόνο από τις δύο βουλευτές που καταψήφισαν την πρόταση ή και από όσους διαφοποποιήθηκαν ψηφίζοντας «παρών». Ειδικά όταν μέσα σε αυτούς είναι και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είσαι απολύτως σαφές ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου αποτελεί πλέον από μόνη της ένα ολόκληρο κεφάλαιο προβλημάτων. Βασικά, καθώς λόγω της θέσης της αναμένεται να εμποδίσει στα όρια των δυνατοτήτων της, όπως έκανε και με την κρίσιμη συνεδρίαση της Παρασκευής. Προφανώς λόγω των ειδικών συνθηκών δεν είναι δυνατόν να αποπεμφθεί από τη θέση της καθώς απαιτείται πρόταση μομφής.

 Η λύση μπορεί να δοθεί μόνον από την ίδια με παραίτησή, ενδεχόμενο το οποίο αυτή τη στιγμή μοιάζει απίθανο. Το δεύτερο επίπεδο του προβλήματος με την κυρία Κωνσταντοπούλου είναι το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ίδρυση δικού της κόμματος, χρησιμοποιώντας την δημοφιλία που απέκτησε σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του ελληνικού φτιάχνοντας την προσωπική της ατζέντα με την ανοχή του κ. Τσίπρα που στη δεδομένη στιγμή εκτίμησε ότι εξυπηρετούσαν και τα δικά του συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας αναμένεται από τη Δευτέρα να ανοίξει τα χαρτιά του σε σχέση με την τελική λύση που θα επιδιώξει στο μείζον πολιτικό πρόβλημα της κυβέρνησής του έως τις εκλογές που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθούν το Φθινόπωρο και μάλιστα με λίστα που καταρτίζεται από την ηγεσία των κομμάτων.

Φίλης: Η Κωνσταντοπούλου συμπλέει με τη Χρυσή Αυγή

 Βόμβα η δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρόεδρο της Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συμπλέει με τη Χρυσή Αυγή είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης. Ο κ. Φίλης στράφηκε κατά βουλευτών και υπουργών που διαφώνησαν ψηφίζοντας όχι, παρόν ή δια της αποχής του λέγοντας ότι ο ίδιος θα είχε ψηφίσει ναι και στη συνέχεια θα παραιτούνταν παραδίδοντας την έδρα. Η βόμβα ωστόσο ήρθε από τον κ. Φίλη όταν αναφέρθηκε στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την οποία κατηγόρησε ευθέως για προσπάθεια υπονόμευσης της διαδικασίας στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για ακόμη μια φορά συμπλέει με τη Χρυσή Αυγή. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.