Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμαρχος Έδεσσας: "Βαδίζουμε στα τυφλά"...


Μέσα σε μία ανακαινισμένη αίθουσα, λόγω αλλαγής των κουφωμάτων των παραθύρων αυτής, σε  χαλαρό κλίμα, και με την απουσία των επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης (Ρυσάφη Αντώνη  και Δημητριάδη Βασίλη), πραγματοποιήθηκε η χθεσινή (21/7) μεσημβρινή (ώρα 14.30)! συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας.
Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία, ο Προεδρεύων κήρυξε την έναρξη, με τις ερωτήσεις όπως πάντα των συμβούλων στην προ ημερησίας διάταξης. Δείτε τι ρωτήθηκε σχετικά:
1.Φουνταλής Μιχάλης: Όπως πάντα ο… συνήθης ύποπτος σύμβουλος, άνοιξε τον χορό των ερωτήσεων προς τον Δήμαρχο, για το θέμα που παρουσιάζει ο χώρος πίσω από τα κοιμητήρια της πόλης, από την αλόγιστη ρίψη των απορριμμάτων, δημιουργώντας άσχημη κατάσταση για την περιοχή και την πόλη. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι πολύ σύντομα θα ανατεθεί σε εργολάβο η αποκομιδή των απορριμμάτων και η καθαριότητα του χώρου.
2.Αρβανιτίδου Ζωγράφα και Πισλίνας Χρήστος: Η σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ζήτησε να πληροφορηθεί τι μέλλει γενέσθαι με την ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου που ξεκίνησε από τον Μητροπολίτη, και γιατί δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα. Εύλογη η επισήμανσή-πρότασή της, σχετικά με την τοποθέτηση καθρέπτη, στην αρχή της λαϊκής αγοράς, επί της οδού Αναλήψεως (φώτο) όπου… συναντούνται έξι δρόμοι με πιθανό τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Με τους εργαζόμενους  στην επιχείρηση των καταρρακτών, τι σκοπεύει να πράξει ο Δήμος, ζήτησε να μάθει ο σύμβουλος Πισλίνας Χρήστος. Στην απάντησή του ο Δήμαρχος, γνώρισε ότι η ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ του Κοινωνικού Ιατρείου οφείλεται στις αντιρρήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Έδεσσας, χωρίς την έγκριση του οποίου είναι αδύνατη η λειτουργία του. 
Αντίστοιχα, Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό φαρμακείο λειτουργεί στην πόλη των Γιαννιτσών, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Έδεσσας. Για την τοποθέτηση του καθρέπτη, θα ενημερωθεί η τεχνική υπηρεσία, ενώ με αφορμή τους εργαζόμενους στους καταρράκτες, ο Δήμαρχος, τόνισε την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα ταμεία του Δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βαδίζουμε στα τυφλά», αναφερόμενος παράλληλα στους εργολάβους και στις διακοπές εργασιών που κάνουν στα έργα που ανέλαβαν, αφού χωρίς χρήματα δεν προχωρά τίποτα. Τόνισε με έμφαση, ότι σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί ο Δήμος να πληρώσει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου, καθώς και τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, για τους οποίους δεν γνωρίζει πότε και από πού θα πληρωθούν. 
Συνεχίζοντας, εξέφρασε την άποψη ότι ίσως  υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, αναφέρθηκε ότι είναι πολύ πιθανό να καθιερωθεί η αυτοτέλεια και αυτονομία των ΟΤΑ, με παράλληλη εφαρμογή της τοπικής φορολογίας προς τους δημότες από τους ίδιους τους ΟΤΑ, με ταυτόχρονη κατάργηση των επιχορηγήσεων κλπ επιδοτήσεων από την κεντρική εξουσία.
3.Ταπατζίδης Δημήτρης: Ο σύμβουλος της συμπολίτευσης, αναφέρθηκε στα εγκαταλελειμμένα οχήματα, στην ευθύνη των δημοτών για την εικόνα των ατάκτως πεταμένων απορριμμάτων εκτός των κάδων, και για την κατάσταση που επικρατεί εκ μέρους των ιδιοκτητών-εργαζομένων στα  σούπερ μάρκετ και λοιπών καταστημάτων, στον τομέα της ανακύκλωσης, ζητώντας να ενημερωθούν ανάλογα για τις υποχρεώσεις τους από τις υπηρεσίες του Δήμου. Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της ελλιπούς σήμανσης των οδών στην πόλη. 
Μετά το πέρας των ερωτήσεων, το σώμα προχώρησε στην συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που… πέρασαν άλλα ομόφωνα και άλλα κατά πλειοψηφία. Την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι Ταμβίσκου Έφη και Φουνταλής Μιχάλης, κατά τη συζήτηση του 15ου Θέματος που αφορούσε την «έγκριση συμμετοχής στη σύσταση δικτύου με την επωνυμία ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, υποστηρίζοντας η μεν πρώτη  ότι αμφισβητεί τα αποτελέσματα της εκδήλωσης, ο δε δεύτερος ότι διαφωνεί με τη σύμπραξη του Δήμου με επιχειρηματίες και ιδιωτικούς φορείς, καθ΄όσον ο Δήμος γίνεται με τον τρόπο αυτό Ανώνυμη εταιρεία.
Αίσθηση προκάλεσε τέλος, η καταγγελία του Φουνταλή Μιχάλη, αλλά και η απάντηση του Δημάρχου Γιάννου Δημήτρη, καθ΄όσον όπως ανέφερε ο πρώτος, σαν μέλος επιτροπής για την παραλαβή έργων, διαπίστωσε την μη κανονικότητα, και την μη πλήρωση των προϋποθέσεων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όπως διαπίστωσε ο ίδιος, συγκεκριμένος  εργολάβος χρησιμοποίησε ελλιπή υλικά σε έργο που κλήθηκε να παραλάβει ο παραπάνω σύμβουλος. Αρωγός του εργολάβου! έσπευσε ο Δήμαρχος Έδεσσας, λέγοντας ότι « λόγω των περικοπών και εκπτώσεων, από κάπου θα πρέπει να βγάλει τη ζημιά ο εργολάβος». Ατόπημα θεωρούμε ότι πράξετε Δήμαρχε, καθ΄όσον όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μερικά πράγματα γίνονται αλλά δεν λέγονται, αλλά και το αντίθετο, ενώ ο Προεδρεύων πρότεινε την προσφυγή στην δικαιοσύνη σε συντρέχουσα περίπτωση.

By Sakis

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. κ. ταπατζιδη για ποια παρατημενα οχήματα μιλατε και σε ποιον τα λετε;
    φίλος, όπως μου περιέγραφε πριν 1 χρόνο έκανε καταγγελία ενυπόγραφη στο δήμο για παρατημένο ι.χ σε κεντρικό σημείο της πόλης από όπου είδε να βγαίνει ποντικός, και το παρατημένο βρίσκεται ακόμα στη θέση του.
    Τόσο δύσκολο είναι να τα καταγράψει ένας υπάλληλος του Δήμου και να τα μαζέψει ο γερανός κάποιου ιδιώτη;
    Αλλά όταν βλέπω αυτήν την χαλαρώτητα στις φωτό, τι να περιμένει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Γιάννου λεφτά για ανακαίνιση έχει ο δήμος?, για τους εργαζόμενους δεν έχει?, μήπως τα κρατάς για μηνύσεις, καταστρέψατε μια όμορφη πόλη, αλλά δεν φταις μόνο εσύ, μα η ομάδα που έχεις διορισμένη επί 5 χρόνια, για αυτό δεν αντιδρούν, το μουρμούρη καημένε δημότη . Όλοι είναι συνυπεύθυνη σε όσα θα γίνουν, διαβάστε βρε τα κατορθώματα σας που θα μας απαλλάσσατε από τους άλλους χειρότεροι είσαστε βρε. Ποιος ΟΛΑΝΤ βρε κακομοίρη θα σε σώσει, που κάτι σαν εσένα και την ομάδα σου βλέπουν στην Ευρώπη και βγάζουν τα σωθικά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.