Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προειδοποίηση από τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων σχετικά με τα δίδακτρα...


Αύξηση των τιμών των φροντιστηρίων από τον Σεπτέμβριο προαναγγέλλουν οι φροντιστές σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το θέμα με τη μετάβαση στο 23% της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.
Παράλληλα δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που σκέφτονται να βάλουν «λουκέτο» οδηγώντας στην ανεργία δεκάδες εκπαιδευτικούς, για να γλιτώσουν από το ΦΠΑ. Το τοπίο που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει δηλαδή τα μεγάλα φροντιστήρια που για να αντέξουν θα μετακυλήσουν στους γονείς την αύξηση ενώ τα πιο μικρά θα αναγκασθούν να κλείσουν. «Δεν μπορεί η μέση και λαϊκή οικογένεια να στερείται το φροντιστήριο και την εκμάθηση ξένων γλωσσών» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας, Γιάννης Βαφειαδάκης, κάνοντας λόγο για κοινωνικά άδικο μέτρο. 
Το προεδρείο της Ο Ε.Φ.Ε. συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά. Στη συζήτηση, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τέθηκε αναλυτικά το θέμα της επιβολής Φ.Π.Α. μόνο στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ελίτ των ιδιαιτέρων μαθημάτων, των κολλεγίων και των ιδιωτικών σχολείων. Η επιβολή Φ.Π.Α. στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών είναι άδικη, οικονομικά ατελέσφορη και οδηγεί στο μαρασμό χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 
Ο υπουργός κατανόησε πλήρως τις δυσκολίες που δημιουργεί το μέτρο της επιβολής Φ.Π.Α. στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών, στις οικογένειες και στη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων ενώ προσπαθήσει να βοηθήσει με την εισήγηση μέτρων που θα βελτιώσει την κατάσταση. Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το άρθρο 48 του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες. Οι φροντιστές ζήτησαν από τον υπουργό να αυστηροποιήσει το πλαίσιο για την πάταξη των αδήλωτων και παράνομων ιδιαιτέρων μαθημάτων και ο υπουργός δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα για το δραστικό περιορισμό του φαινομένου. Επίσης, οι φροντιστές μαζί με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών σκοπεύουν να καταθέσουν προσφυγή στην Ευρωπαική Επιτροπή, καθώς πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Παράλληλα ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για να συζητήσουν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον κλάδο. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Στις μικρές περιοχές υπάχει σε ένα βαθμό πρόβλημα, στις άλλες απλά το φροντιστήριο θα αντικατασταθεί απο τα ιδιαίτερα. Στις πιο μεγάλες ειδικά Αθήνα και Θεσ/νικη αυτοί που διαμαρτύρονται είναι αυτοί που δε διστάζουν να πληρώνουν σε απόφοιτους Αγγλικής φιλολογίας 1,80€ την ώρα και να δίνουν σε νεους καθηγητές που διδάσκουν στα φροντιστήρια τους 4€ την ώρα για να κάνουν μάθημα στην Γ λυκείου...
    Ξέρετε πόσο θα στεναχωρηθούν αυτοί οι εργαζόμενοι τους? Ας γίνουν και αυτοί νομοταγείς και μετά πολύ σωστά ας κυνηγηθούν και τα ιδιαίτερα.
    Άραγε ποιος ασχολείται με την ουσία της υπόθεσης? Ότι δηλαδή θα έπρεπε να δούλευαν σωστα τα σχολεία και να μη χρειάζονται ούτε φροντιστήρια ούτε ιδιαίτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.