Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταγή μαγειρικής: Μελιτζάνες παπουτσάκια


Υλικά
8 μελιτζάνες μεγάλες
700 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
5 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαιντανό
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας
2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Αρχικά, πλένοουμε τις μελιτζάνες τις καθαρίζουμε και αφήνουμε λίγη φλούδα. Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις αφήνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για 1 ώρα σχεδόν. Στη συνέχεια, βάζουμε το λάδι να κάψει και στη συνέχεια τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα2
Μόλις τηγανίσουμε τις μελιτζάνες τις στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί και με ένα πιρούνι δημιουργούμε εγκοπές. Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε σε αυτό τα κρεμμύδια να τα τσιγαρίσουμε. Προσθέτουμε και τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα τον σπάμε σε μικρά κομματάκια. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά τα κρεμμύδια και τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και κατόπιν προσθέτουμε
Βήμα3
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τις φρέσκες ντομάτες, το σκόρδο το μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε τον κιμά για 30 λεπτά περίπου να μαγειρευτεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά στο μεγάλο ταψί και τον απλώνουμε. Ψήνουμε το φαγητό μας στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα!
Πηγή: sintagesgiagias.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.