Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δωρεά σκάνερ στο Αστυνομικό Τμήμα Έδεσσας


Την 1/07/2015, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Έδεσσας Κ.Π.Σ. παρέδωσε στον Διοικητή της Αστυνομίας Έδεσσας τον ανιχνευτή μικροτσίπ (σκάνερ).
Ήταν μια δωρεά του Συλλόγου προς την αστυνομία με στόχο πλέον να αρχίσουν οι εντατικοί έλεγχοι καταγραφής και σήμανσης των ιδιόκτητων ζώων. Η προσπάθεια αυτή σημαίνει την συνεργασία του Συλλόγου, της Αστυνομίας και του Δήμου .Έχουν υποχρέωση τα ΑΤ της χώρας, από τις 3 συνεχόμενες εγκυκλίους της ΕΛΑΣ αλλά και από την σχετική νομοθεσία 4039/12 να διενεργούν ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων προκειμένου να καταγραφούν τα ζώα και να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, συνάμα να παταχτεί η ανεύθυνη ιδιοκτησία που έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία αδέσποτων ζώων. Συνεπάγεται ότι σε περιπτώσεις που δεν έχει μικροτσίπ το εκαστοτε ζώο (σκύλος ή γάτα), το διοικητικό πρόστιμο είναι 300 ευρώ και η μη καταγραφή του στα μητρώα του Δήμου άλλα 300 ευρώ. Αυτό προϋποθέτει να υπάρχει ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας των ζώων και στείρωση των θηλυκών. Η νομοθεσία περιλαμβάνει και τους ιδιοκτήτες σκύλων κυνηγητικών και ιδιοκτήτες σκύλων εργασίας ποιμενικών. 
Συνοπτικά σας ενημερώνουμε ότι οφείλετε να 'τσιπαρετε' τον σκύλο ή γάτα σας στον κτηνίατρο σας, να περαστεί στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο από τον κτηνίατρο, και να καταγράφει με δική σας αίτηση στο Δήμο Έδεσσας (στο γραφείο του Πρωτοκόλλου), στην οποία προσκομίζετε το βιβλιάριο υγείας του ζώου και λαμβάνετε αντίγραφο πρωτοκόλλησης όπου και διατηρείτε μαζί με το βιβλιάριο. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θελήσετε επικοινωνήστε με τον Σύλλογο. Παρακαλείστε για τις ενέργειες αυτές καθώς ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ σε κανέναν διοικητικό πρόστιμο, θα τηρούνται όλα ως έχουν.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.