Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος»


Αποκαλυπτικός για τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών ήταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μάλιστα να ακυρωθεί το δημοψήφισμα: «Είναι πολιτικό θέμα, μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η κυβέρνηση, το κάναμε για να επιτύχουμε συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης.

Το δημοψήφισμα είναι μέρος της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, ανέφερε.Με αφορμή τις εξελίξεις ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι έχουμε ανοικτό το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Το ζητούμενο είναι μια βιώσιμη συμφωνία για εμάς αλλά και για τους εταίρους μας. Έκανε λόγο για ανάγκη μιας λύσης όχι στην βάση της υποταγής, ούτε στην βάση της τυφλής ρήξης. Σχετικά με το χρέος επανέλαβε την πάγια θέση για ένα νέο σχεδιασμό αναφορικά με το χρέος προκειμένου να γίνει βιώσιμο.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα είπε ότι, είτε «Οχι» βγει, είτε «Ναι» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συμβολίζει τον αγώνα του ελληνικού λαού για αξιοπρέπεια.
«Η χώρα έχει χρηματοδοτικές ανάγκες για να πληρώνει τα παλιά χρέη. Εδώ που είμαστε χρειαζόμαστε μια πιο συγκεκριμένη λύση. Γι' αυτό υποβάλλαμε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για δύο έτη, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές και να δούμε ανάπτυξη συντομότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε δε το πρόγραμμα που λήγει σε λίγη ώρα περατωμένο και αποτυχημένο, και ότι δεν μπορεί να υπάρχει έξοδος από την κρίση μέσω μείωσης μισθών και συντάξεων. Τόνισε ωστόσο πως πρέπει να βρεθεί μία λύση ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς αλλά όχι στη βάση της υποταγής, ούτε σε μία τυφλή ρήξη.

Αναφορικά με το νέο Eurogroup αύριο, είπε ότι «η συζήτηση θα συνεχιστεί, ώστε να αποσαφηνιστεί το κλίμα και τα μέτρα της συμφωνίας».

Επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα ζήτησε παράταση της πληρωμής της δόσης από το ΔΝΤ, πριν λήξει η διορία, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία της Bild, αλλά και από την ΕΚΤ να επεκτείνει το πλαφόν του ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Πηγή: imerisia.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.