Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επισκέψεις Θ. Τζάκρη σε αγροτικές περιοχές της Πέλλας (φωτο)


Ενημέρωση για το πρόγραμμα της Ε.Ε. για δωρεάν διανομή και χυμοποίηση φρούτων και κηπευτικών.
Από το γραφείο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι επίκειται η έκδοση κανονισμού από την Ε.Ε. ο οποίος θα επιτρέπει την διενέργεια δωρεάν διανομών φρούτων και κηπευτικών σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σχολεία.
Ο κανονισμός ξεκινά από την 1-8-2015 και θα διαρκέσει έως τις 30-6-2016. Θα περιλαμβάνει για την Ελλάδα τις εξής ποσότητες: ροδάκινα - νεκταρίνια 20.900 τόνους, μήλα - αχλάδια 2.500 τόνους, δαμάσκηνα, επιτραπέζια σταφύλια και ακτινίδια 16.300 τόνους, τομάτες, καρότα, πιπεριές, αγγούρια 1.350 τόνους, πορτοκάλια, κλημεντίνες, μανταρίνια και λεμόνια 7.950 τόνους. 
Μέρος των ποσοτήτων θα μπορεί να διοχετευτεί και στην χυμοποίηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί για λογαριασμό των φιλανθρωπικών οργανώσεων. Η τιμή του προϊόντος είτε έχει προορισμό την διανομή ως φρέσκου είτε την χυποποίηση θα είναι στα ίδια επίπεδα.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν οι οργανώσεις παραγωγών, καθώς και μεμονωμένοι παραγωγοί οι οποίοι θα συμβληθούν με οργανώσεις παραγωγών.

Οι καθαρές τιμές των προϊόντων (ανά 100 κιλά) θα είναι οι εξής:
- Ροδάκινα και νεκταρίνια 26,90€/100κιλά
- Ακτινίδια 29,69 €/100κιλά
- Δαμάσκηνα 34,00 €/100κιλά
- Σταφύλια 39,16 €/100κιλά
- Μήλα 16,98 €/100κιλά
- Αχλάδια 23,85 €/100κιλά
- Τομάτες  7,25 €/100κιλά (από 1/6 - 31/10) και 27,45 €/100κιλά (από 1/11 - 31/5) 
- Καρότα 12,81 €/100κιλά
- Πιπεριές  44,40 €/100κιλά
- Αγγούρια 24,00 €/100κιλά

Το πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα διαλογής και συσκευασίας από 17-20 λεπτά το κιλό για ροδάκινα και νεκταρίνια, καθώς επίσης και την πλήρη κάλυψη του κόστους μεταφοράς στους τόπους διανομής.
Με σκοπό την ενημέρωση των αγροτών του νομού μας για την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος στην πράξη η κ. Τζάκρη επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες πολλά χωριά και οργανώσεις παραγωγών του νομού (Π. Μυλότοπο, Παλαίφυτο, Γαλατάδες, Άσπρο, Σταυροδρόμι, Εσώβαλτα, Πρ. Ηλία, Α.Σ. ΓΕΣΠΟΒ κ.α.) ενημερώνοντας τους αγρότες για τους όρους και τις συνθήκες εφαρμογής του προγράμματος.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. μπραβο στην ΤΖΑΚΡΗ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΘΕΛΩ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΩ ΟΤΑΝΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΙ ΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΝ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ :::::::::::::::::::::::::::::::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαζόβλακες μας παίρνεται με την ψήφο σας στο λαιμό σας. αντί να την πετάξετε έξω, την ακούτε σαν χάνοι. για ποιο πρόγραμμα μιλάει; αυτό έχει δημοσιευτεί παντού. αντί να της πείτε: πήγαινε κυρία μου αλλού, ταχουμε διαβάσει, έχουν δημοσιευτεί παντού.
    Για αγράμματους μας περνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πάντως η μόνη που είδα να κυκλοφορεί και να ακούει τον κόσμο παραμονές του νέου φορολογικού για τους αγρότες. Οι άλλοι που κρύβονται; Ρολό ψάχνουν;

      Διαγραφή
    2. Γιάννη με την κακία θα μείνεις ...

      Διαγραφή
    3. Πράγματι Γιάν(ν)η πολύ κακία. Συγκρατήσου γιατί εκτείθεσαι ...

      Διαγραφή
  3. Τι θράσος είναι αυτό! Αλλά τόσο μ@λ@κες είμαστε! Δεν της είπε κανένας ότι φέτος η παραγωγή είναι πεσμένη κατά 50% με 60% λόγω ακαρπίας; Και πουλάμε 15 με 16 λεπτά; Εξαιτίας των εγκληματικών λαθών;
    Να προκηρύξουν δημοψήφισμα μέσα στο κατακαλόκαιρο; Οργιάζει η κερδοσκοπία! Τέτοια κοθώνια που είστε, την κοιτάτε με ανοιχτό το στόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά είναι η μόνη που κυκλοφορεί με απύθμενο θράσος ανάμεσα σε παππούδες. Ας έρθει όμως λίγο στα καφενεία μας να τη δούμε. Αυτή τη φορά θα πάει στα αζήτητα. ότι εισέπραξε εισέπραξε. Ας πάει να κάνει δικηγορία. Αυτή την ανύπαρκτη που έκανε πριν γίνει βουλευτής.
      Γιαυτό ξεγελά τους παππούδες να μη χάσει τη μαρμίτα!

      Διαγραφή
    2. Μεγάλο θράσος πράγματι για κάποιον που κρύβεται.

      Διαγραφή
  4. Κυρα Τζακρη "παρε το αβγο και κουρευτο"...τετοια ωρα τετοια λογια...αντε γεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα προϊόντα που θα τα παραδίνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ. ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΝΕ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.