Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η απάντηση της Γαλλικής Προεδρίας στην επιστολή Δημάρχου Έδεσσας για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας


Απαντητική επιστολή από την Γαλλική Προεδρία έλαβε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου στην επιστολή που έστειλε τις παραμονές του δημοψηφίσματος στον Γάλλο Πρόεδρο κ. Φρανσουά Ολάντ, εκφράζοντας την αγωνία του για το Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

Στην επιστολή, που εκφράζει τις θετικές σκέψεις του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, υπάρχουν στοιχεία που εκφράζουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη διάθεση της Γαλλίας για μία Ενωμένη Ευρώπη, με την Ελλάδα ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.
Στην επιστολή τονίζεται ότι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας «έχει τη βούληση να ξεπεραστεί η κρίση, με έναν νέο προσανατολισμό της Ευρώπης, αναλαμβάνοντας μια δυναμική πρωτοβουλία ώστε  οι Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στην Ένωση».

H επιστολή Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου
Έδεσσα, 7 Ιουλίου 2015
Προς: Πρόεδρο Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Φρανσουά Ολάντ
Θέμα: Υποστήριξη της Ελλάδας και εύρεση λύσης στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Γαλλικής Δημοκρατίας,
είμαι ο Δήμαρχος μίας μικρής πόλης στη Βόρεια Ελλάδα, που έχει όμως ιδιαίτερη σημασία γιατί αποτελεί τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του πρώτου Έλληνα – Ευρωπαίου που μεταλαμπάδευσε τον Ελληνικό – Ευρωπαϊκό πολιτισμό σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο.
Προσωπικά είχα την τύχη να ζήσω στη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και είδα τη ζωή μου να αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη όταν η Ελλάδα εντάχθηκε στην τότε ΕΟΚ, καθώς σε όλες τις υπηρεσίες άλλαξα γραμμή εξυπηρέτησης: από τη σειρά που ήμουν μαζί με τους κατοίκους των Αφρικανικών και των Ασιατικών χωρών μεταπήδησα στο διπλανό κουλουάρ και βρέθηκα μαζί με τους Γάλλους και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Είχα την τύχη επίσης να είμαι ο πρώτος Έλληνας που εργάστηκε σε γαλλικό νοσοκομείο ως Ευρωπαίος πολίτης, ισότιμος με τους Γάλλους συναδέλφους μου, δύο ημέρες μετά την ένταξη της χώρας μου στην ΕΟΚ, υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Τα βιώματα αυτά με καθιστούν όχι μόνο υπέρμαχο της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, αλλά και έναν άνθρωπο που αφού ήρθε σε επαφή με την Γαλλική κουλτούρα – την σημαντικότερη στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και παγκόσμια – δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του έξω από αυτό το πλαίσιο.
Ως ένας απλός πολίτης, που έζησε στη Γαλλία τις μεγάλες αλλαγές την ένταξης της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη, γράφω αυτές τις γραμμές για να εκφράσω την κραυγή αγωνίας, τη δική μου και των συμπολιτών μου, για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, που δεν μπορούμε να τη φανταστούμε έξω από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Είναι αλήθεια ότι εμείς οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουμε υποφέρει πολύ από την οικονομική κρίση. Η οικονομία μας έχει συρρικνωθεί και τα ποσοστά ανεργίας είναι απαγορευτικά για την ανάπτυξη της κοινωνίας, οι αυτοκτονίες λόγω της φτωχοποίησης της κοινωνίας είναι καθημερινό φαινόμενο, οι άστεγοι έχουν πληθύνει ανησυχητικά και το χειρότερο είναι ότι έχουμε αποστερήσει από τους νέους μας το δικαίωμα να οραματίζονται το μέλλον τους.
Ναι, η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και δεν παραπέμπει σε Ευρωπαϊκή χώρα, όμως φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη…
Δεν πιστεύω ότι οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή είναι μόνο Ελληνικές, όμως δεν είναι ώρα για να αναζητήσουμε ευθύνες. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης, για την Ελλάδα και για την Ευρώπη!
Επειδή γνωρίζω την Γαλλική Ιστορία, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι Γάλλοι ηγέτες πάντοτε στην ώρα της ευθύνης ήταν ένα βήμα μπροστά από τους άλλους. Για το λόγο αυτό, ως ένας Έλληνας πολίτης που γνωρίζει τον Γαλλικό πολιτισμό, απευθύνω σε σας έκκληση αγωνίας να συνδράμετε τη χώρα μου για να βρεθεί μία βιώσιμη λύση που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να κάνει τον αγώνα της για ανάπτυξη και προκοπή εντός του Ευρωπαϊκού πλαισίου.
Με τιμή
Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας
Η απάντηση στα Γαλλικά:


Η απάντηση μεταφρασμένη
Διευθυντής Γραφείου
της Προεδρίας της Δημοκρατίας
Κύριε,
Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας έλαβε την ηλεκτρονικής σας επιστολή, στην οποία του διαμηνύεται την έντονη ανησυχία σας για το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε αύτη την πολύ σημαντική περίοδο για το μέλλον της Ευρώπης, θέλω να σας τονίσω με πόσο ενδιαφέρον έλαβε την επιστολή σας ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Η Γαλλία έχει τον ρόλο της ατμομηχανής στην Ευρώπη και θα ενισχύσει τις προσπάθειες ώστε η Ελλάδα, η οποία γνώρισε δύσκολές στιγμές τα τελευταία χρόνια, να παραμείνει μέλος της Ευροζώνης.
Για το σκοπό αυτό, η Ελλάδα έκανε προτάσεις οι οποίες είναι σοβαρές και φερέγγυες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της και να ενεργοποιηθεί προσφέροντας στην ελληνική κυβέρνηση μια προοπτική μεσοπρόθεσμα, όπως επίσης και μια άμεση βοήθεια.
Η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένα χρηματοοικονομικό και νομισματικό οικοδόμημα, είναι ένα σύνολο που δημιουργήθηκε σε αξίες και αρχές που αφορούν όλο τον κόσμο.
Για αυτό  ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, έχει τη βούληση να ξεπεραστεί η κρίση, με έναν νέο προσανατολισμό της Ευρώπης, αναλαμβάνοντας μια δυναμική πρωτοβουλία ώστε  οι Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στην Ένωση.

Λάβετε την εκτίμηση μας προς το πρόσωπό σας. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Τέτοια γράφουν στους ηγέτες και σαλτάρουν με του κυβερνώντες, σαν τη δούλεψες ρε Γιάννου στη Γαλλία?., τραυματιοφορέας?, χειριστής ακτινολογικου μηχανήματος?, καθαριστής? ταβερνιάρης?, τουριστικός συνοδός. Ευτυχώς δεν είδε καν ο Γάλλος πρωθυπουργός το κείμενο σου. Γιατί αν έβλεπε κείμενο και Δήμο μαζί θα σου έριχνε πέτρες και θα σου απαντούσε κάπως έτσι....... Αγαπητέ κύριε Γιαννου , μαζέψτε πρώτα τα σκουπίδια από τον δήμο σας, μετά τα αδέσποτα που έχουν μολυνη και δαγκώσει δεκαδες πολίτες και μεριμνήστε να μεταφερθούν σε ειδικούς χώρους διαβίωσης. Φροντίστε ώστε τα ρημαγμένα κτήρια που ανήκουν στον δήμο σας να αξιοποιηθούν. Αναπτύξτε τον τον τουρισμό σας που διαλύσατε. Βγάλτε της ρημαδες πινακίδες με τα ΕΣΠΑ και βρείτε που πήγαν τα λεφτά των Ευρωπαίων.. Θα σας έγραφα αρκετά ακόμα αλλά εχω να ασχοληθώ με σοβαρά θέματα, μα θα κλείσω λέγοντας να μην ξανά έρθετε στην χώρα μου γιατι τόσα χρονια παραμονής σας σε αυτή, και δεν μάθατε ούτε τα ελάχιστα... ε φινι κυριε Γιαννου, ε φινι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειμαστε ευγνωμονες δημαρχε γιατι χαρη στην πσρεμβαση σου σωθηκε προς το παρον η χωρα..το να ομιλειτε και να κατεχετε την Γαλλικην δημαρχε δεν σημαινει τιποτα..ακομα και που δουλεψατε εκει δεν σημαινει τιποτα..σημασια εχει ο πονος και το ενδιαφερον για τον τοπο σας που δυστυχως τον εχετε γραψει εις τα παλαιοτερα των υποδηματων σας..και μην επικαλειστε οικονομικες δυσκολιες παραδεχτειτε πληρη ανεπαρκεια...τα σεβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα ρουσφετια εχουν γαλλικο αερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εδω στην εδεσσα εχουμε το enfant gate της πολιτικης. μαλιστα ειναι τοσο μπροστα που το mouse το δουλευει με κλειστο υπολογιστη. ο ζινεντιν ζινταν της υποσχεσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η γαλλικη σας κουλτουρα κ δημαρχε δεν κρυβεται. πρεπει να την αποκτησατε οταν σας αλλαξαν γραμμη εξυπηρετησης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιαννου τι βγαινεις παιδι μου συνεχεια και αρθρογραφεις..κατσε ησυχα..μην προκαλεις αφου βλεπεος δεν σε πανε..τον λαφαζανη τον προγγιξαν σημερα στον Καρεα μπροστα στις καμερες..οι βουλευτες ειτε του ναι ειτε του οχι δεν τολμουν να πανε στα χωρια τους. σε λιγο θα τρωτε ξυλο και οι αυτοδιοιηκητικοι φταιτε δεν φταιτε..λουφαξτε για λιγο και βλεπουμε..μην μας τσαμπουνατε ομως παραμυθια και ελιταριες κρυβοντας αληταριες...ακου που σου λεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.
    Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε παιδιά ΠΑΡΙΣΙ θα κάνει ο Γιαννου την Εδεσσα μέχρι και ηλεκτρονικά παρκόμετρα θα βάλει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Poli kalo file anonime ziliari toulaxisto alaxe ligo grafiko xaraktira k psevdonimo 8 sxolia apo to eidio atomo oute tin ora pou ta stelnis de prosexes thelis arketa mathimata propagandas xa xa xa xa xa xa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε του 4.49 ετσι σε βολευει;;καλα...λες να γινεται το ιδιο που εγινε με τα ποσοστα του δημαρχου για τον καλυτερο δημαρχο;; χαχαχα...εκει κιαν ηταν προπαγανδα χαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κείμενο μαθητή γυμνασίου, με έντονα στοιχεία αυτοπροβολής και όχι του κοινωνικού συμφέροντος. Πάλι καλά που του απάντησαν, αλλά πρέπει να έπεσε πολύ γέλιο από τους συμβούλους του Γάλλου προέδρου. Σε πολλές περιπτώσεις η σιωπή είναι χρυσός, ειδικά όταν πρόκειται για γραπτά (τα οποία μένουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αντι να χαιρεστε που εχουμε ενα δημαρχο με διεθνεις παραστασεις και μας εκπροσωπει επαξια εσεις τον κατακρινετε για τα φτωχα ελληνικα του πραγμα απολυτως φυσιολογικο μετα απο τοσα χρονια στο εξωτερικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ασχολησου με τους ελληνες που δεν εχουν να φανε και ασε την εξωτερικη πολιτικη.Αλλα αυτοι ειναι μαλακες που σου απαντησαν ,ποιος νομιζεις οτι εισαι ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και μετά τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, δηλώσεις θα κάνει ένας εξίσου μεγάλος ηγέτης, ο δήμαρχος της Έδεσσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.