Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Δημοτικό Σχολείο Αψάλου στο Ευρωπαϊκό έργο Open Discovery Space


Το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή, ανακοίνωσε τους εκπαιδευτικούς, των οποίων τα σενάρια επιλέχθηκαν, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικού Σεναρίου με θέμα:
«Η Φυσική των Ολυμπιακών Αθλημάτων» (Ευρωπαϊκό έργο Open Discovery Space ODS). Ο διαγωνισμός είχε αποδέκτες Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. 
Οι δημιουργοί των καλύτερων σεναρίων, δεκαεπτά (17) εκπαιδευτικοί που προέρχονται από σχολεία της Ανατολικής Αττικής και τρεις (3) από την υπόλοιπη επικράτεια, θα συμμετάσχουν στο Θερινό Επιμορφωτικό Σχολείο εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, από 23-28 Ιουλίου. 
Ανάμεσά τους και ο εκπαιδευτικός Φ.Α. του Δημοτικού Σχολείου Αψάλου Γιώργος Ράπτης, η πρόταση του οποίου είχε τίτλο: «Η μεν ρίζα του Πεντάθλου είναι πικρή, ο δε καρπός γλυκός». 

Τα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέχθηκαν τα εκπαιδευτικά σενάρια ήταν η ποιότητά τους, η καινοτομία, η παροχή πολλαπλών μέσων αναπαράστασης της πληροφορίας, η σύνδεση με την ιστορία και τα Ολυμπιακά Αθλήματα, η παροχή πολλαπλών μέσων δράσης, έκφρασης και εμπλοκής των μαθητών, ο παιγνιώδης χαρακτήρας του σεναρίου με έμφαση στη συνεργατικότητα και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και της προσωπικότητας του μαθητή. 
Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη χρήση και αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων κατά τη διδακτική πράξη, ενώ όλες οι δαπάνες των εκπαιδευτικών, έξοδα εγγραφής, μετακίνησης, διατροφής και διαμονής, θα είναι καλυμμένες από τους διοργανωτές (περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://olympia.ea.gr και στην ηλεκτρονική κοινότητα http://portal.opendiscoveryspace.eu/community/i-fysiki-ton-olympiakon-athlimaton-819661). 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.