Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιάννης Σηφάκης : Η κυβέρνηση αγωνίζεται να προστατεύσει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, τους νέους αγρότες καθώς και τους κτηνοτρόφους


Η χθεσινή συμβολική επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανέδειξε την μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης για την προστασία των , κατά κύριο επάγγελμα, αγροτών, των νέων αγροτών και των κτηνοτρόφων.
Πρώτη φορά αποκτά περιεχόμενο η έννοια «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότης και από τα πιο επίσημα χείλη αναδεικνύεται η ανάγκη προστασίας του. Το ίδιο και η ανάγκη ουσιαστικής επιπλέον προστασίας των νέων αγροτών για να μείνουν στον τόπο τους και να διεκδικήσουν την ζωή τους. Τέθηκαν οι άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση για το φορολογικό  των αγροτών ( 13% για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, 30% μείωση για τους νέους αγρότες) και υπήρξε δέσμευση και για συνέχιση της προσπάθειας αυτής  και μετά την ολοκλήρωσης της συμφωνίας. 
Ακόμη ανακοινώθηκαν παρεμβάσεις και σχεδιασμοί για τον εξορθολογισμό και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με την αξιοποίηση και του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2016-2020 ύψους 6 δις ευρώ με συγκεκριμένες δράσεις με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας.  Ψηφίζεται ο νέος Νόμος για τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών , με βάση τον οποίο οφείλουμε όλοι να δημιουργήσουμε τον νέο συνεργατισμό και στην Πέλλα.
 Στοιχείο απόλυτα απαραίτητο για να μπορέσει ο αγρότης της Πέλλας να αξιοποιήσει και προς όφελος του την δυναμική των προϊόντων της Πέλλας, την ποιότητα τους, τον εξαγωγικό προσανατολισμό που υπάρχει και την θέση που κατέχουν τα μεταποιημένα προϊόντα της Πέλλας στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Θα αποδίδονται άμεσα (με αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας) ενισχύσεις ύψους  2,4 δις ευρώ τον χρόνο.Θα υπάρξουν συγκεκριμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση των καρτέλ και άλλα μέτρα για να εξορθολογιστούν οι τιμές παραγωγού, να γίνονται έγκαιρα οι πληρωμές και να ελεγχθούν οι τιμές καταναλωτή. Θα αντιμετωπιστεί η παραμέληση της κτηνοτροφίας και θα λυθεί το θέμα των βοσκοτόπων. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Δηλαδή οι διάφοροι δημόσιοι υπάλληλοι (δάσκαλοι, ΔΕΗτζήδες, ΟΤΕτζήδες κτλ κτλ) που γέμισαν με κεράσια τον ορεινό όγκο θα τιμωρηθούν; Και ποιός θα μείνει για να ψηφίσει Τζακρο-Σηφάκη τότε, αφού οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ψηφίζουν Καρασμάνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα για Καρασμάνη μιλάς ρε φίλε; πράγματι τον ψήφισαν αφού δυό μέρες πριν τις εκλογές πήρε όλο το πρόγραμμα de minimis και το έδωσε για τα ροδάκινα προκειμένου να κερδίσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Στις άλλες εκλογές τι θα τους δώσει άραγε;

      Διαγραφή
    2. Τουλάχιστον οι αγρότες ξέρουν ότι ο Καρασμάνης κινεί γή και ουρανό για τα συμφέροντά τους. ΆραΓια να ρεφάρει ο Σηφάκης θα πρέπει να περιμένει τις μεθεπόμενες εκλογές - αλλά τότε μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής πιά...

      Διαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ;

    Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΓΑΠ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟ:
    ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΕΚΛΑΒΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΩΣΤΕ Η ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.
    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΘΗΣ. ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΩΣ ΔΕΥΤΕΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ.

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΥΡΙΕ ΣΗΦΑΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΕΣΤΕ.

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΠΑΓΕΛΜΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ TO ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑ:
    Ολιγοπωλιακή βιομηχανική γεωργία αποφασίστηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα

    ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΗΦΑΚΗ ΟΣΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΙΛΑΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΜΟΥΓΚΑ... ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. διαβασμένος αγρότης6 Αυγούστου 2015 στις 11:28 μ.μ.

    Κύριε Σηφάκη καλώς ήρθατε στην αγροτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Όλα αυτά τα οποία αναφέρετε: ο συντελεστής φορολόγησης 13%, τα 2 δίς 400 εκατομμύρια, τα 6 δις του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης για τους Νέους Αγρότες μα τα υψηλότερα bonus τα οποία μάλιστα τα ανακοίνωσε ο συντοπίτης μας πρώην υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, είναι επιτεύγματα της Ν.Δ.
    Αλήθεια κύριε Σηφάκη για ποια προστασία των αγροτών μιλάτε; Με το 23% του ΦΠΑ που βάζετε τινάζοντας στα ύψη το κόστος παραγωγής; Υποσχόσασταν την κατάργηση της τήρησης των βιβλίων, τη θέσπιση του αφορολογήτου των 12 χιλιάδων και … και…
    Και τώρα μας πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες;
    Η σιωπή είναι χρυσός κύριε Σηφάκη. Κάτι ξέρει ο γιατρός ο κος Σμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κατ αρχήν κ. Σηφάκη το 13% φορολόγηση στους αγρότες ήταν μέτρο της προηγούμενης κυβέρνησης το οποίο μάλιστα υποσχεθήκατε ότι θα το καταργήσετε. Τώρα κάνετε την <>!!! Δεύτερον. ο Τσίπρας είπε ότι η πρόταση του στην τρόικα (την οποία φέρατε ξανά στην Αθήνα), είναι 13% για τους κατ επάγγελμα αγρότες. ΠΑΓΙΔΑ για την μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών που αναγκάζονται να δουλέψουν και σε άλλες δουλειές για να ζήσουν την οικογένεια τους. Χάνουν λοιπόν την ιδιότητα του κατ επάγγελμα αγρότη και φορολογούνται με 26%. Αυτοί οι αγρότες είναι στην πλειοψηφία τους μικροί και μεσαίοι αγρότες!!! Τους μεγαλοαγρότες, επειδή όλο το εισόδημα τους είναι από γεωργικές εκμεταλέυσεις τους φορολογείτε με 13%. έτσι λοιπόν θέλετε βίαια να μας πετάξετε έξω από τα χωράφια μας και να τα μαζέψουν για ένα κομμάτι ψωμί οι μεγαλοαγρότες!!!! Αλήθεια συμφωνείτε με την τεράστια αύξηση των εισφορών μας στο ΟΓΑ? Συμφωνείτε με την κατάργηση της επιστροφής φόρου από το πετρέλαιο? Συμφωνείτε με την αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια? ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ!!! ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!! ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σηφάκη γιατί τόσο κόμπλεξ με τον άγιο Καρασμάνη; Γιατί εμείς έτσι τον αποκαλούμε στα χωριά μας. Πρώτος δεν βγήκε το 2012; Το 2009; Το 2007; …. το σακάκι του να στέλνει θα βγαίνει. Ακολούθησε αυτό που λέει ο φίλος 8:55

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κρίμα κύριε Σηφάκη, κρίμα. σε μια δύσκολη χρονιά σεναν δύσκολο χειμώνα ήρθε ο άνθρωπος και μας στήριξε και εσύ βγάζεις χολή; ακόμη τρώμε αυτα λεφτά. ντροπή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ψηφησε ναι στα μετρα για τους αγροτες και ελα τον σεμπτεβριο στην πελλα να παρεις ψηφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.