Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αν. Υπουργός Οικονομικών: Προσεχώς το περιουσιολόγιο


Μέχρι τον Νοέμβριο οι πολίτες θα ενημερωθούν μέσω Taxis σχετικά με τα στοιχεία για την περιουσία τους που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε σε πρωινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός, Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Μιλώντας στο Mega, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως εν συνεχεία, θα μπορούν να συμπληρώσουν στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζει η εφορία όπως για παράδειγμα μετρητά στο σπίτι και ακίνητα στο εξωτερικό προκειμένου να οικοδομηθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. Σχετικά με το περιουσιολόγιο ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως μετά την έναρξη λειτουργίας του οποιαδήποτε μεταβολή στην περιουσία του φορολογούμενου θα πρέπει να δικαιολογείται από τις φορολογικές του δηλώσεις.
 Επιπλέον για τους φορολογουμένους που δεν θα δηλώσουν την περιουσία τους και με οποιονδήποτε τρόπο αυτή εντοπιστεί από το υπουργείο Οικονομιών θα επιβάλλονται τόσο υψηλά πρόστιμα τα οποία θα προσεγγίζουν την αξία του περιουσιακού στοιχείου που θα έχουν αποκρύψει. Αναφορικά με τα μετρητά που θα έχουν στο σπίτι τους, τόνισε πως  θα υπάρξει ένα μικρό πλαφόν, κάτω από το οποίο δεν θα είναι υποχρεωτική η δήλωσή τους. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν μπορεί κάποιος να έχει 50.000 ευρώ στο σπίτι του και να μην τις δηλώνει καθώς τέτοιο ποσό δεν δικαιολογεί την κάλυψη καθημερινών αναγκών. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.