Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία:Υπεγράφη συμφωνία για τη συνεργασία μεταξύ Δήμων Αλμωπίας και Νεγκότινο (φώτο & βίντεο)


Πραγματοποιήθηκε χθες (04/8) απογευματινές ώρες η εναρκτήρια συνάντηση, μεταξύ των Δήμων Αλμωπίας και  Νεγκότινο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στα πλαίσια του προγράμματος BEE-CONOMY, με θέμα την υποστήριξη, ανάπτυξη και εξέλιξη της οικονομίας των προϊόντων μέλισσας στη διασυνοριακή περιοχή.
Η πρώτη γνωριμία έγινε στο γραφείο του Δημάρχου Αλμωπίας, όπου ο Δήμαρχος Μπίνος Δημήτρης,  χάρισε στον ομόλογό του Δήμαρχο του Νεγκότινο παραδοσιακά –τοπικά προϊόντα και στην συνέχεια στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ακολούθησε η επίσημη συνάντηση. Χαιρετισμό απηύθυνε  αρχικά ο οικοδεσπότης Δήμαρχος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέπτυξε τους τρεις άξονες του προγράμματος, ενώ έκανε γνωστό ότι σε αίθουσα του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου θα λειτουργήσει σχολείο εκπαίδευσης για το σκοπό αυτό.



Τέλος ευχαρίστησε τον επισκέπτη Δήμαρχο για τη φιλοξενία που παρείχε στην αντιπροσωπεία του Δήμου Αλμωπίας που επισκέφθηκαν πρόσφατα τον Δήμο Νεγκότινο. Κατόπιν τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Νεγκότινο   Vancho Apostolov ο οποίος ευχαρίστησε ανάλογα για την φιλοξενία και την υποδοχή, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ευελπιστεί να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία και σε άλλους τομείς. Στην συνέχεια, υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο Δήμων, ανέπτυξαν και ανέλυσαν το πρόγραμμα, λέγοντας ότι η καταλυτική ημερομηνία πέρατος του έργου, προϋπολογισμού, 268.000,00 και 272.000,00  χιλιάδες ευρώ περίπου για τον Δήμο Αλμωπίας και Νεγκότινο, αντίστοιχα,  είναι η 26-8-2016. 
Το παρόν έργο, μεταξύ 81 αντίστοιχων έργων, βαθμολογήθηκε και έλαβε την 2η θέση, από την αρμόδια επιτροπή. Τέλος έγινε γνωστό ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει στον έτερο Δήμο, μετά από τρεις μήνες, ενώ ακολούθησε η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας από τους δύο Δημάρχους, και η σύσταση της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του έργου. Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησε μικρή δεξίωση στο γραφείο του Δημάρχου. Οι εργασίες, θα συνεχισθούν σήμερα πρωινές ώρες.
By Sakis






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.