Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διπλό χτύπημα της τελευταίας στιγμής για δημόσιους υπάλληλους και στρατιωτικούς!


Διπλό “χτύπημα” της τελευταίας στιγμής για τους δημόσιους υπαλλήλους, με την τροπολογία που κατατέθηκε για το Ασφαλιστικό.
Προβλέπεται η επέκταση και σε αυτούς της κατάργηση της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης, εάν φύγουν με πρόωρη συνταξιοδότηση, ενώ το "πέναλτι" ανεβαίνει πλέον στο 40%. Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ανώτατο όριο συνταξιοδότησης το 67ο έτος της ηλικίας. Για όσους δημοσίους υπαλλήλους φύγουν νωρίτερα από το προβλεπόμενο όριο συνταξιοδότησης υπάρχει πρόσθετο πέναλτι μείωσης κατά 10% της σύνταξης, το οποίο φθάνει στο 40%, αν συνυπολογιστεί με την μείωση της σύνταξης που ήδη ισχύει.
 Επίσης, καταργείται και για τους δημοσίους υπαλλήλους η κατώτατη σύνταξη των 346 ευρώ. Στο εξής θα παίρνουν μόνο την σύνταξη που αναλογεί στα ένσημά τους. Έντονη αντιπαράθεση όμως προκάλεσαν και οι αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης των ενστόλων, οι οποίοι θα μπορούν τελικά να βγουν στη σύνταξη είτε με 40 χρόνια υπηρεσίας ή στα 60 τους χρόνια. Σύμφωνα με το νέο νόμο, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων δεν θα είναι υποχρεωμένα, μετά τη δημοσίευση του νόμου να αποχωρούν πριν το 58ο έτος της ηλικίας τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΜEGA, για όσα από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ασκούν ιδιαίτερα δύσκολο και επικίνδυνο έργο, όπως είναι για παράδειγμα οι πιλότοι πολεμικών αεροσκαφών, τα πληρώματα των υποβρυχίων, οι ναρκαλιευτές, εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι πάγιες διατάξεις όπως αυτές ισχύουν σήμερα.
 Για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει, το 67ο έτος για πλήρη σύνταξη και το 62ο έτος για μειωμένη. Με βάση τη νέα νομοθεσία εγκλωβίζονται 80.000 δημόσιοι υπάλληλοι, που θα αναγκαστούν να βγουν αργότερα στη σύνταξη. Όποιος συμπληρώσει το 50 έτος μετά τη ψήφιση του νόμου θα δουλέψει πέντε επιπλέον χρόνια και θα βγει στη σύνταξη στα 55 έτη αντί στα 50. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Μητρόπουλου για το ενδεχόμενο σύνταξης στα 69 έτη, εάν συνδεθεί η συνταξιοδότηση με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής. “Ανά τριετία, τα όρια ηλικίας από το '22 και μετά θα ανεβαίνουν ανάλογα με το προσδόκιμο. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός”, τόνισε.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. “Ανά τριετία, τα όρια ηλικίας από το '22 και μετά θα ανεβαίνουν ανάλογα με το προσδόκιμο.....
    ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΠΛΑ:
    ΘΑ ΒΓΑΙΝΕ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΞΗΘΗΚΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ Κ.Λ.Π, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 68.
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ, ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΘΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ 69 Κ.Ο.Κ
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΔΑ, ΑΡΑ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ.

    ΜΗΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
    ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ, ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΓΑΠ, ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΕΒΑΖΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ Ο ΓΑΠ ΓΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;

    ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ/ΕΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΤΡΕΛΟ;
    ΘΕΟΤΡΕΛΟ.
    ΤΩΡΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ: ΔΕ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΗ.

    ΠΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ Η΄ ΠΟΣΟ ΤΥΧΟΔΤΙΩΚΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ Κ.Λ.Π
    ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ.

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΛΕΧΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ. ΕΔΩ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ.
    ΤΙ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα μέτρα αυτά ειναι επακόλουθα ,λαθών και τραγικών αποφάσεων όπως πχ συνταξιούχοι αστυνομικοί ετών 53. Τέτοια κάνατε έλληνες? τώρα πληρώστε το λογαριασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Τέτοια κάνατε έλληνες?"
      Φυσικά οι Έλληνες τα έκαναν και οι Έλληνες θα τα διορθώσουν.
      Εσύ μάλλον θα είσαι ή αλλοδαπός ή ανθέλληνας για να πανηγυρίζεις έτσι...
      Άσε δεν σου πέφτει λόγος γιατί είναι ενδωεθνοφυλετικό πρόβλημα. Άλλωστε δεν πληρώνεις τον λογαριασμό τι σε νοιάζει;

      Διαγραφή
    2. οι Αστυνομικοί που αναφέρεις δικαιούνταν πλασματική Πενταετία γιατί δούλευαν 90 ώρες την εβδομάδα δίχως έξτρα αποζημίωση ,αν αυτά τα 24ωρα τα μετατρέψεις σε 8ωρα έχουν συμπληρωμένα χρόνια και για σένα. Ψάξε αλλού το πρόβλημα και όχι στους ένστολους

      Διαγραφή
    3. γιατί δεν λες ότι όλοι αυτοί μπήκαν από παράθυρα φεγγίτες και ότι άλλο εκτος διαγωνισμού? και με μέσον και σύνταξη στα 50 -55 !!! άντε να εξηγήσεις σε παιδιά με πτυχία πως και εφαπαξ πηρε ο αλλος , και και ...πολλές παροχές σε αποφοίτους γυμνασίου.

      Διαγραφή
    4. ρώτησε αν θες τον πατέρα σου να σου πει αν τον παρακάλεσαν ή οχι να τον βάλουν στην αστυνομία!! όπως γινόταν πριν λίγα χρόνια και στους παπάδες, η γρήγορη σύνταξη ήταν το τυρί στην φάκα .

      Διαγραφή
  3. εδώ γκόμενες έβγαιναν στα 50 με ανήλικο τέκνο, ποιο ανήλικο τέκνο, το γαϊδούρι, πίσω στη δουλεια όλοι και ολες με 4ωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ειχες κι εσύ αυτό το δικαίωμα θα τους τα χάριζες;

      Διαγραφή
    2. ξέρεις καμιά γκόμενα στα 50 ρε φίλε? Θείτσες είναι στα 50 !!!

      Διαγραφή
  4. μην εχει κανεις συνταξιουχος την εντυπωση οτι θα συνεχιζουν να παιρνουν οι παλαιοι συνταξιουχοι τα χρηματα που παιρνουν τωρα.
    σε μια διετια δε θα πιστευουν αυτα που θα βλεπουν με τις μεωσεις στις συνταξεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συ φίλε μου χαίρεσαι που δεν θα έχει η μάνα σου και ο πατέρας σου, ο παππούς και η γιαγιά σου χρήματα να σε βοηθήσουν.
      Εκτός αν είσαι απλά ελληνόφωνος και φίλος του Σόιμπλε για να χαίρεσαι και να πανηγυρίζεις. Πάντα όμως υπήρχαν και θα υπάρχουν οι κακεντρεχείς, δωσίλογοι Γερο- Λαδάδες

      Διαγραφή
  5. ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ 62 ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ. ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΥΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΥΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.