Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Τιμήθηκε από το Δήμο Αλμωπίας ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Τζιβόπουλος Στέφανος (φωτο)


Σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες (26/8) μεσημβρινές ώρες στο Δημαρχείο Αλμωπίας και στο γραφείο του Δημάρχου, τιμήθηκε ο καταγόμενος από την τοπική Κοινότητα Προμάχων-Πέλλας (από τη μητέρα του), και τη Θεσσαλονίκη (από τον πατέρα του) Παγκόσμιος Πρωταθλητής Υγρού Στίβου 21+ Στέφανος Τζιβόπουλος του Ευαγγέλου στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Καζάν της Ρωσίας.
 Συγκεκριμένα, κατά τους παραπάνω αγώνες, έλαβε δύο (02) χρυσά και ένα (01) χάλκινο μετάλλιο, στον τομέα των καταδύσεων. Κατά την προσφώνηση του ο Δήμαρχος Αλμωπίας Μπίνος Δημήτρης, αφού καλωσόρισε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, ότι η πισίνα που λειτουργεί στον χώρο των Λουτρών-Πέλλας (αναψυκτήριο), θα ονομασθεί προς τιμήν του «Πισίνα Στέφανου Τζιβόπουλου». 
Λαβών το λόγο ο παριστάμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτηριάδης Σίμος, έκανε γνωστό ότι η πρόταση που κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κόγιος Ανδρέας, σχετικά με την ονοματοδοσία σχολείων της Αριδαίας με το όνομα του Πρωταθλητή, το θέμα έχει τεθεί στον Σύλλογο Καθηγητών, προκειμένου αποφασίσει ανάλογα. Στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ο τιμώμενος πρωταθλητής, αναφέρθηκε στους... μέντορές του, Πατουλίδου Βούλα και Μελισσανίδη Γιάννη για τη βοήθεια που του πρόσφεραν, ενώ ζήτησε να συναντηθεί με τα παιδιά της Αλμωπίας, για να τους δώσει όπως ανέφερε «αυτό που έχω μέσα μου».
 Επίσης πρότεινε την διοργάνωση εκδηλώσεων, όπου μεταξύ άλλων θα μπορούσε να επιδειχθούν, μετάλλια, παπούτσια κλπ αντικείμενα αναγνωρισμένων πρωταθλητών, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι σε παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ν.Υόρκη όπου διαμένει τελευταία, ο αστέρας του Χόλυγουντ Τομ Κρούζ, δαπάνησε το ποσό των 50.000 χιλιάδων δολαρίων, προκειμένου αποκτήσει το μαγιό του μεγαλύτερου αθλητή καταδύσεων Γκρεγκ Λουγκάνη.  Σε ερώτηση της ιστοσελίδας μας, πως τον αντιμετώπισε η επίσημη πολιτεία για τη διάκρισή του αυτή, απάντησε ότι θα του απονεμηθεί από το Ελληνική Κοινοβούλιο το «Βραβείο της Βουλής». Εμείς ευχόμαστε στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή με ρίζες από την Αλμωπία, καλή δύναμη και πάντα επιτυχίες.
By Sakis
Δείτε φωτο από την εκδήλωση, καθώς και ένα μικρό βιογραφικό του Πρωταθλητή:

Διαβάστε λίγα λόγια για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή:
Τζιβοπουλος Ευάγγελος Στέφανος
Τόπος γέννησης :Θεσσαλονίκη
Τόπος καταγωγής :
Προμαχοι-Αλμωπιας Νόμος Πέλλας
Και Θεσσαλονίκη
Σπουδες: φυσικουεραπεια και Κοινωνική εργασία
Ο Τζιβοπουλος Ευάγγελος Στέφανος ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον πρωταθλητισμο σε ηλικία 7 ετών και από τον πρώτο κιόλας χρόνο διακρίθηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μικρών κατηγοριών. Ακολούθησε μια σειρά Πανελληνίων νικών και χρυσών μεταλλίων ενώ σε ηλικία 10 ετών ο Τζιβοπουλος εκπροσωπεί για πρώτη φορά την Ελλάδα μέσω της εθνικής ομάδας καταδύσεων στο διεθνές meeting στο Monheim της Γερμανίας και κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στον βατηρα1μ ενώ την επόμενη χρονιά στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος σε όλα τα αγωνίσματα του Πανελληνιου πρωταθλήματος και κατακτά αλλά δύο ασημένια μετάλλια στο διεθνές meeting της Γερμανίας. 

Σειρά από διακρίσεις με αποκορύφωμα το ασημένιο μετάλλιο στο Grand PRIX της παγκόσμιας ομοσπονδίας FINA στη Μαδρίτη στον τελικό των 10 μέτρων στις συγχρονισμενες καταδύσεις με τον συναθλητη του Σακκαλη με τον οποίο πετυχαίνουν δύο μήνες μετά και την μεγαλύτερη έως τότε διάκριση στις συγχρονισμενες καταδύσεις που είναι ο τελικός και η κατάταξη στους καλύτερους 12 αθλητές του κόσμου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της φουκουοκα στην Ιαπωνια. 
Στη συνέχεια ο Τζιβοπουλος αποφασίζει να εγκαταλείψει το άθλημα για προσωπικούς λόγους και τραυματισμούς και τον συναντάμε στο MEGA στους καλύτερους του super idol ως τραγουδιστή και show man ενώ πολλοί μιλούν στις ελληνικές πίστες για το νέο αστέρι της show buiz και κάνει συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όμως ο Βασίλης Καρρας, η Πάολα, ο Γιώργος Τσαλικης, ο Γ.Γιαννιας,η Ελένη Τσαλιγκοπουλου και άλλοι πολλοί με μεγάλη επιτυχία. 
Κατόπιν αποφασίζει μετά από πρόταση που δέχτηκε από τις ΗΠΑ και έπειτα από προτροπή της αγαπημένης του φίλης και χρυσής παγκόσμιας πρωταθλήτριας και Ολυμπιονίκη της ρυθμικης γυμναστικής Μαρίας Γεωργατου (από τα χρυσά κορίτσια του ανσαμπλ), να μετακομίσει στο Manhattan της Νέας Υόρκης. Το 2013 και μετά από προτροπή και του φίλου του Greg Louganis αλλά και του φίλου του χρυσού Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανιδη, αποφασίζει να ξεκινήσει και πάλι να προπονείται ώστε να ξανά αγωνιστεί στο άθλημα των καταδύσεων.
 Μέσα απο την στήριξη και την αγάπη που εκ λαμβάνει από τους Αμερικάνους συναθλητές αλλά και από την ομοσπονδία των ΗΠΑ ξεδιπλώνει γρήγορα το ταλέντο του μι την δύναμη της τεχνικής του και αναδυκνηεται πρωταθλητής ΗΠΑ. Στη συνέχεια ο εμάς τίτλος έρχεται μετά τον άλλο ενώ γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κερδίζει 3 χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό 25 +του Eidhoven και ταυτόχρονα ο πρώτος Ευρωπαίος αθλητής που εκπροσωπεί ξένη Ολυμπιακή επιτροπή , επιλεγμένος από την Ιαπωνική Ολυμπιακή επιτροπή για  το promo και την καμπάνια της Ιαπωνίας στην διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων του 2020 στο Τόκυο. 
Η Ιαπωνία κερδίζει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2020 και ο Τζιβοπουλος μπαίνει στην ιστορία της διεκδίκησης και της επιτυχίας μιας Ολυμπιάδας που που εκεί τεράστια τιμή από Ιαπωνικής πλευράς και για τον ίδιο και για την χώρα μας. Ταυτόχρονα εργάζεται ως αρχιπροπονητης στο Chelsea piers της Νέας Υόρκης τόνο πιο αποτελεί και το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της πόλης, ενώ διετελει έως και σήμερα αρχιπροπονητης καταδύσεων στην ομάδα καταδύσεων του Brooklyn αλλά και Co coach στο μεγαλύτερο club υγρού στίβου στον κόσμο το Team New York Aquatics.
Οι πιο πρόσφατες διακρίσεις του Τζιβοπουλου:
3 φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο πρωτάθλημα 25+
11 φορές Πρωταθλητής ΗΠΑ στο Εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ 21+
4 φορές πρωταθλητής Αμερικανικής ηπείρου στους Παναμερικανικους αγώνες στο largo τής Florida,
Παγκόσμιος πρωταθλητής 25+ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Montreal στα 3 μ τραμπολινο το 2014
Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 3μ και στα 10μ συγχρονισμού με τον Σακκαλη Ηρακλη στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου 25+στο Καζάν της Ρωσίας και δύο φορές ασημένιος και μια φορά χάλκινος παγκοσμιονικης στο ατομικό των 10μ και στο συγχρονισμό με το Σακκαλη Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Montreal.
Αθλητής της χρονιάς στη Νέα Υόρκη (Team New York Aquatics )
Προπονητής της χρονιάς Chelsea piers και τη νέα σεζόν ξεκινάει έως high performance head coach και μέντορας της ομάδας του south Texas στο San Antonio για να προετοιμάσει Αμερικάνους αθλητές για την Ολυμπιάδα του Τόκυο και τα Junior Olympics

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.