Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: "Αρένα" το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας-Η ατάκα του Αντιδημάρχου! (βίντεο)


Έντονες αντιπαραθέσεις, ειρωνείες, ατάκες, ρατσιστικές! και διχαστικές! κορώνες, χειροδικίες και παρ΄ολίγον σύρραξη μεταξύ συμβούλων, ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν...
... τη χθεσινή (17/8) απογευματινή  συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που άρχισε με την  απουσία σύσσωμης της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία προσήλθε στην αίθουσα με καθυστέρηση είκοσι πέντε (25) λεπτών, γεγονός που ανάγκασε τον Δήμαρχο Αλμωπίας να κατηγορήσει τον Πασόη Δημήτρη, ότι ‘’Δεν σέβεστε τους θεσμούς’’ για να απαντήσει ο Πασόης Δημήτρης, ότι ‘’Δεν ερχόμαστε γιατί μας κοιμίζετε’’ εννοώντας ότι ο Δήμαρχος δεν απαντά επί της ουσίας στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, αλλά μακρηγορεί επί άλλων θεμάτων.
Με την διαπίστωση της απαρτίας, αφού παρόν στην αίθουσα αρχικά,  ήταν δέκα έξι (16) δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  και Προεδρεύων της συνεδρίασης Σωτηριάδης Σίμος, κήρυξε την έναρξη αυτής. Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Αλμωπίας, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για διάφορα θέματα, και στην συνέχεια, τέθηκαν ως συνήθως ερωτήματα προς το Προεδρείο από τους συμβούλους. Ας δούμε αναλυτικά τι ακριβώς διαμείφθηκε στην συνεδρίαση:
1.Η ενημέρωση του Δημάρχου Αλμωπίας Μπίνου Δημήτρη:
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του ομόλογού του και της αντιπροσωπείας του αντίστοιχου Δήμου Νεγκότινο στα πλαίσια του προγράμματος Bee-conomy για την υποστήριξη-εξέλιξη και ανάπτυξη της οικονομίας των προϊόντων μέλισσας στη διασυνοριακή περιοχή, καθώς και στα αποτελέσματά της συνάντησής τους. Επίσης αναφέρθηκε στην λειτουργία του σχολείου μελισσοκομίας που θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του τέως Δημαρχείου Εξαπλάτανου, που για τον σκοπό αυτό έχει προβλεφθεί δαπάνη 20.000,00 ευρώ.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής από τις συνεχείς βλάβες των γεωτρήσεων, χαρακτηρίζοντας πρωταθλητές στα προβλήματα άρδευσης τον Εξαπλάτανο, ενώ ακολουθούν οι τ.κ Λουτρακίου και Αψάλου-Πέλλας. Γνώρισε ότι μετά το πέρας της αρδευτικής περιόδου, θα γνωστοποιήσει αναλυτικά στοιχεία για τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τοπική κοινότητα, στον τομέα αυτό. Το θέμα της ανακαίνισης του θεάτρου στο ΔΑΣΑΚΙ, προκειμένου χρησιμοποιηθεί για διάφορες εκδηλώσεις, βρίσκεται στις προτεραιότητες του Δήμου και σύντομα πρόκειται να αρχίσουν οι εργασίες.
2.Ερωτήματα-προτάσεις-τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων:
Κόγιος Ανδρέας: Πρότεινε να τιμήσει ο Δήμος σε ειδική εκδήλωση τους αθλητές της Αλμωπίας που διαπρέπουν στον αθλητισμό, και ειδικότερα για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή καταδύσεων Στέφανο Τζιβόπουλος , να δοθεί το όνομά του στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης. Απάντηση στην πρόταση του παραπάνω συμβούλου, έδωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ, λέγοντας ότι η ονοματοδοσία των σχολείων είναι αρμοδιότητα των σχολικών επιτροπών.
Ασβεστόπουλος Δημήτρης: Αναφέρθηκε στο θέμα της άρδευσης της περιοχής, και στο θέμα των μη ορατών πινακίδων σήμανσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο λόγω της βλάστησης και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό για τους οδηγούς.
Χουρσόγλου Χρήστος: Ενημέρωσε το Σώμα για τα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, που συμμετείχε ως σύμβουλος, σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε για την χρηματοδότηση των Δήμων, τις οφειλές τους, τα έργα μέσω ΕΣΠΑ κλπ θέματα. Επιτέθη κατά των Βουλευτών της Πέλλας και ειδικότερα κατά του τοπικού βουλευτή της περιοχής Σηφάκη Γιάννη, για την αδιαφορία που δείχνουν στο θέμα της αποζημίωσης των συμπύρηνων  ροδάκινων, ζητώντας την αρωγή του Δημάρχου και των μέσων ενημέρωσης προκειμένου αναδείξουν το θέμα, που αφορά το σύνολο σχεδόν των αγροτών της Αλμωπίας.
Ζήτησε την παράταση της θητείας των υδρονομέων η οποία λήγει σε λίγες ημέρες, προκειμένου αποκτήσουν δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας, καθ΄όσον όπως ανέφερε το ποσό των 450,00 ευρώ που αμείβονται δεν επαρκεί για τα έξοδά τους για την περίοδο πρόσληψής τους (χρήση κινητού, καύσιμα) κλπ. Έθεσε  και πάλι το θέμα των απορριμμάτων και των αδέσποτων στην κεντρική πλατεία-και όχι μόνο- της Αριδαίας, την αποκατάσταση των φθορών στην γέφυρα της Μηλέας-Πέλλας, τον ψεκασμό στην Αλμωπία για τα κουνούπια, τι μέλει γενέσθαι με τον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, ενώ τέλος πρότεινε τη δημιουργία εμποροπανήγυρης, αντίστοιχης με αυτήν των Γιαννιτσών και πρόσφατα της Σκύδρας.
Πασόης Δημήτρης: Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αφού χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά ανύπαρκτη τη σημερινή Δημοτική Αρχή από άποψης έργων, προτείνοντας για το σκοπό αυτό την ανανέωση των στελεχών της! ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί καθυστερούν τα έργα για το αποχετευτικό και του ΧΥΤΑ, καθώς και για τις 5/μηνες προσλήψεις στον Δήμο.
3. Παρ΄ολίγον… αρένα η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου:
Σκηνές που δεν τιμούν τον πολιτικό πολιτισμό μας, έλαβαν χώρα για μία ακόμη φορά μέσα στην αίθουσα του Δ.Σ και όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στον Ναό της Δημοκρατίας. Ειδικότερα, και ενώ ο Δήμαρχος συνέχιζε να δίνει απαντήσεις επί των τεθέντων ερωτημάτων, σε γενομένη έντονη όντως συζήτηση του Δ.Σ της αντιπολίτευσης Νικολαίδη Κώστα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ και άλλους Δ.Σ, παρενέβη ο παριστάμενος Πρόεδρος της τ.κ Θηριόπετρας-Πέλλας Ουργαντζόγλου Γιάννης, ο οποίος επιτέθη αρχικά λεκτικά στον Νικολαίδη  και κουβέντα στην κουβέντα, κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, με αποτέλεσμα αν δεν τον εμπόδιζαν και δεν απομάκρυναν από την αίθουσα τον Νικολαίδη, παρευρισκόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, να ερχόντουσαν στα χέρια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο παραπάνω Πρόεδρος, είναι η δεύτερη φορά που γίνεται πρωταγωνιστής σε παρόμοιο επεισόδιο, όταν πριν λίγο καιρό, επιχείρησε και πάλι να επιτεθεί τη φορά αυτή εναντίον παρευρισκόμενου πολίτη μέσα στην αίθουσα.
Οι παραπάνω απαράδεκτες συμπεριφορές, ανάγκασαν τον Πρόεδρο του Δ.Σ και προεδρεύοντα της συνεδρίασης, να διακόψει αυτήν για δέκα λεπτά, προκειμένου ηρεμήσουν τα πνεύματα. Με την επανέναρξη της διαδικασίας, τον λόγο ζήτησε και έλαβε ο Νικολαίδης Κώστας, ο οποίος τόνισε ότι ‘’Η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να κάνει ερωτήσεις, και αυτό θα κάνει όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να την τρομοκρατήσουν με τέτοιες συμπεριφορές’’ ενώ μεταξύ άλλων, επέρριψε ευθύνες και στον Πρόεδρο του Δ.Σ  για την κατάσταση αυτή, ενώ ζήτησε από τούδε και στο εξής να εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ, πρόταση  που βρήκε σύμφωνο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πασόης Δημήτρης, ο οποίος κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι ανέχεται και δημιουργεί  αυτές τις συμπεριφορές, λέγοντας μάλιστα ότι η δράση γεννά αντίδραση.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις ερωτήσεις του Πασόη Δημήτρη και τις απαντήσεις του Δημάρχου Αλμωπίας, συνολικά, ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του "Δήμαρχο της φωτογραφίας" και τον Πασόη Δημήτρη "Δήμαρχο της ανυπαρξίας", καθώς και  για πρώτη φορά, τις απαντήσεις που έδωσε σε όλα τα ερωτήματα του δημοτικού του συμβούλου Χουρσόγλου Χρήστου:




4.Συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
Μετά την πάροδο δύο ορών και είκοσι λεπτών! (περί ώρα 22.20 περίπου) άρχισε τελικά η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης  όπως αναγράφονταν στην πρόσκληση. Μεταξύ των κυριοτέρων θεμάτων που απασχόλησαν το Σώμα ήταν, η λειτουργία  κοινωνικού παντοπωλείου που θα στεγαστεί σε χώρο της παλαιάς Ένωσης (διασταύρωση Τσάκων-Λουτρακίου) με την επωνυμία ‘’Αλληλεγγύη Αλμωπέων’’ που σκοπό έχει την ανακούφιση ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Μία ενέργεια που σίγουρα καταγράφεται στα θετικά της Δημοτικής Αρχής.
Εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων οι μελέτες για τη συντήρηση του ανοιχτού θεάτρου στο ΔΑΣΑΚΙ, προϋπολογισμού  50.000,00 χιλιάδων ευρώ, η προμήθεια αγοράς γεωργικού ελκυστήρα και πλευρικού αρθρωτού καταστροφέα προϋπολογισμού 89.000,00 χιλιάδων ευρώ, η ίδρυση και λειτουργία λαϊκής αγοράς στις τ.κ Φιλώτειας και Ξιφιανής-Πέλλας και διάφορα άλλα τεχνικά έργα. Ενστάσεις πυροδότησε η συζήτηση του 8ου θέματος, που αφορούσε «έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου διεξαγωγής του έργου για την ασφαλτόστρωση στη Βιομηχανική Περιοχή Αριδαίας, προϋπολογισμού 19.000,00 χιλιάδων ευρώ, όταν ο Πασόης Δημήτρης, αλλά και άλλοι σύμβουλοι τόσο  της αντιπολίτευσης, όσο και της συμπολίτευσης, ζήτησαν να πληροφορηθούν το ακριβές σημείο ρίψης της ασφάλτου.
Ερώτημα το οποίο δεν απαντήθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και εισηγητή Κετικίδη Γιάννη, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των συμβούλων, ο οποίος  απαντούσε αόριστα ότι αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να προσδιορίζει το ακριβές σημείο. Από τη δύσκολη θέση που βρέθηκε ο εισηγητής Αντιδήμαρχος τον έβγαλε ο Δήμαρχος, λέγοντας και απαντώντας γι΄αυτόν σε τρίτο πρόσωπο « Να μας πει ο Πασόης για την άσφαλτο που έριξε επί Δημαρχίας του σε δρόμο όπου έμενε Αντιδήμαρχός του!», αποχωρώντας από την αίθουσα προκαλώντας την αντίδραση του Πασόη, ο οποίος τον προκάλεσε να μιλήσει με ονόματα.
Η ίδια σκηνή σχεδόν επαναλήφθηκε και κατά τη συζήτηση του 11ου θέματος, που αφορούσε έργα στις τ.κ Θεοδωρακείου και Ριζοχωρίου, όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης Χουρσόγλου Χρήστος, ζήτησε να πληροφορηθεί το ακριβές ποσό που αναλογεί σε κάθε χωριό, ερώτημα στο οποίο δεν απάντησε ξεκάθαρα ο ίδιος ως άνω εισηγητής Αντιδήμαρχος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του ερωτώντα συμβούλου, ψηφίζοντας τελικά αρνητικά για το θέμα.
5. Η ατάκα της ημέρας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών:
Την ατάκα της ημέρας, είπε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τσιμτσιρίδης Γιώργος, όταν εισηγούμενος το 22ο θέμα που αφορούσε τα ανταποδοτικά τέλη για τους πλανόδιους μικροπωλητές, ο Χουρσόγλου  Χρήστος ζήτησε διευκρινίσεις για το θέμα, τις οποίες όμως είχε αναφέρει πριν λίγο ο εισηγητής και μάλιστα δις, με αποτέλεσμα προφανώς επηρεασμένος και από την παρόμοια προ ολίγου  συμπεριφορά του και προς τον Κετικίδη, να του απαντήσει ότι «Tελικά αναδεικνύεσαι σε Ζωή Κωνσταντοπούλου της Αλμωπίας» προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων στην αίθουσα. Αμέσως ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού ο θιγόμενος σύμβουλος, τον οποίο όμως αρνήθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
6.Η μετεγκατάσταση των πλανοδίων από την παραποτάμια περιοχή:
Ομόφωνα ψηφίσθηκε το 21ο θέμα που αφορούσε την επιλογή χώρου για την μετεγκατάσταση των πλανόδιων, από τη θέση που βρίσκονται τώρα (δίπλα στο ΚΤΕΛ) σε άλλον χώρο. Ειδικότερα, επιλέχθηκε μία περιοχή 31 στρεμμάτων που βρίσκεται απέναντι από το χωματόφραγμα, στην παραποτάμια περιοχή της Υδραίας (400 μέτρα περίπου από το σημείο που βρίσκονται σήμερα), αφού πρώτα όμως γίνουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις που θα πληρούν τους όρους υγιεινής διαβίωσης. Η άδεια παραμονής στον οικισμό θα είναι ολίγων ημερών και θα χορηγείται ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων από τον Δήμο Αλμωπίας. Ίδωμεν!
7.-"Μήλον της έριδος" το Δημοτικό  Δάσος Προμάχων-Πέλλας:  
Εσωκομματικό πρόβλημα παρ΄ολίγον να δημιουργηθεί κατά τη συζήτηση του 23ου θέματος, που αφορούσε την παράταση αποφάσεων για την εκμίσθωση εκμετάλλευσης συστάδων του Δημοτικού Δάσους Προμάχων-Πέλλας η οποία έγινε με την παρουσία των ενδιαφερομένων υλοτόμων των τ.κ Γαρεφείου και Προμάχων-Πέλλας. Συγκεκριμένα, δασεργάτες και υλοτόμοι από την τ.κ Γαρεφείου-Πέλλας, με αίτησή τους, αιτούνται την υλοτομία για λογαριασμό τους από το Δημοτικό δάσος των Προμάχων-Πέλλας, που έχει παραχωρηθεί στους συνεταιρισμούς των Προμάχων προς εκμετάλλευση πριν αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να αντιδρούν οι δασεργάτες και υλοτόμοι των Προμάχων.
Οι σύμβουλοι που κατάγονται από την τ.κ Προμάχων-Πέλλας, όπως ήταν φυσικό πήραν θέση υπέρ του χωριού καταγωγής τους, και ειδικότερα εις εξ΄αυτών ο οποίος είναι και Αντιδήμαρχος, ορίσθηκε από τους ομοχώριούς του να μιλήσει εκ μέρους τους ως αντιπρόσωπος του χωριού,  με αποτέλεσμα να προκαλέσει αυτή η ενέργεια την αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος τον επανέφερε στην τάξη λέγοντάς του ότι «Αυτή τη στιγμή είσαι Αντιδήμαρχος Αλμωπίας και εκπροσωπείς όλον τον Δήμο και όχι το χωριό καταγωγής σου. Απαιτώ να φερθείς ανάλογα». Μάλιστα κατά την συζήτηση που ακολούθησε, παριστάμενος κάτοικος,  την ώρα που τον λόγο είχε δημοτικός σύμβουλος, αναφέρθηκε με ρατσιστικό και διχαστικό σχόλιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων και την απειλή αποχώρησης από την αίθουσα του Αντιδημάρχου Τσιμτσιρίδη Γιώργου.
Τελικά με την παρέμβαση των παρευρισκομένων, αποχώρησε από την αίθουσα, αφού άπαντες καταδίκασαν το γεγονός, ενώ ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη. Κατά τα λοιπά, τα υπόλοιπα θέματα ψηφίσθηκαν είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία. 
Τέλος η εντύπωση που επεκράτησε στην αίθουσα ήταν ότι μπορεί μεν η γέφυρα της Μηλιάς-Πέλλας να αργεί να αποκατασταθεί, μία άλλη γέφυρα όμως φαίνεται ότι... κτίζεται μεταξύ Δημάρχου Αλμωπίας και Χουρσόγλου Χρήστου. O καιρός θα δείξει…

By Sakis

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.