Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Εκδήλωση με θέμα το "μαγικό έντομο", μέλισσα...


Με την παρουσία ογδόντα (80) περίπου ατόμων, στην πλειοψηφία τους μελισσοκόμοι, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή (19/8) απογευματινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλμωπίας, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η «παραγωγή, η προστασία, και η προώθηση των προϊόντων μέλισσας στον Δήμο Αλμωπίας». Αρχικά χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Μπίνος Δημήτρης και ο Αντιδήμαρχος Τσιμτσιρίδης Γιώργος, οι οποίοι καλωσόρισαν  και ευχαρίστησαν τους ομιλητές και παρευρισκόμενους για την παρουσία τους.
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η Κα Τανακάκη Χρυσούλα Επίκουρος Καθηγήτρια Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ, η οποία ανέπτυξε το κεφάλαιο «Μεγιστοποίηση αποδόσεων κυψέλης με την παραγωγή και άλλων προϊόντων μέλισσας», η οποία χαρακτήρισε το μέλισσα «μαγικό έντομο» αναφέροντας μεταξύ άλλων τη διαδικασία και τον τρόπο συλλογής του Βασιλικού πολτού, του μελιού και του δηλητηρίου που παράγουν οι μέλισσες.
Επίσης έκανε γνωστό ότι η χώρα μας κατέχει την 6η θέση στον Ευρωπαϊκό χώρο στην παραγωγή μελιού, παράγοντας περί τους 15 τόνους, ετησίως. Παρέθεσε επίσης και άλλα στοιχεία, μεταξύ των οποίων ότι μία κυψέλη παράγει έως και  30 κιλά περίπου μέλι, το οποίο πωλείται στην λιανική τιμή από 07-15,00 ευρώ το κιλό, ενώ στην χονδρική από 03-04,00 ευρώ, ενώ στην νησιώτικη Ελλάδα η τιμή του μπορεί να φθάσει και τα 30,00 ευρώ! το κιλό. 
Στις χώρες που εξάγει η Ελλάδα μέλι, μεταξύ άλλων είναι η ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία και τη Σ. Αραβία. Αναφερόμενη στον Βασιλικό πολτό, έκανε γνωστό ότι από μία κυψέλη μπορεί να παραχθούν περί τα 500 γραμμάρια, ο οποίος πωλείται στην λιανική τιμή από 25-40,00 ευρώ το γραμμάριο, ενώ στην χονδρική έως και 1.700, 00 ευρώ το κιλό.
Στην συνέχεια ο έτερος ομιλητής Κος Θρασύβουλος Ανδρέας Καθηγητής Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του ΑΠΘ, ανέπτυξε το κεφάλαιο περί της «Προστασίας και προώθησης της εγχώριας παραγωγής». Τέλος ακολούθησε συζήτηση και ερωτοαπαντήσεις μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκομένων μελισσοκόμων.
By Sakis

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.