Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με 222 «ναι» ψηφίστηκε από τη Βουλή το νέο Μνημόνιο


Με 222 ΝΑΙ 64 ΟΧΙ 11 Παρών και 3 απόντες, εγκρίθηκε η συμφωνία χρηματοδότησης της χώρας από τη Βουλή, παρά τις πολλές διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης ψήφισε «ναι» στην κρίσιμη ψηφοφορία επί του σχετικού νομοσχεδίου.
Η ολονύχτια συζήτηση στην Ολομέλεια κορυφώθηκε με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Κατά την ομιλία του νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία «αναγκαστική επιλογή», τονίζοντας ότι το δίλημμα που τέθηκε στη χώρα ήταν «μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή».
Το κυβερνών κόμμα μετρά συνολικά 47 απώλειες καθώς 32 κυβερνητικοί βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα ενώ ένας βουλευτής ήταν απών.
Οι αριθμοί αυτοί ξεπερνούν τους υπολογισμούς του Μεγάρου Μαξίμου που το απόγευμα της Πέμπτης έκανε λόγο για έναν αριθμό ανάμεσα στους 38 και τους 41.
«Όχι σε όλα» ψήφισαν ο τέως ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο τέως υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής Επικρατείας Αγλαΐα Κυρίτση, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη,  η Ελένη Σωτηρίου, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς. ο Βασίλης Χατζηλάμπρου. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Γιάννης Σταθάς, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Θωμάς Κώτσιας, ο Αθανάσιος Σκούμας, η Αλεξάνδρα Τσανάκα, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης. η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνα, η Λίτσα Αμμανατίδου, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κωνσταντίνος Δελημήτρος, ο Βασίλειος Κυριακάκης, η Ηρώ Διώτη, ο Ζάννας Ζήσης, ο Ιωάννης Ζερδελής, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Θανάσης Πετράκος, η Ελένη  Ψαρρέα και ο Δημήτρης Κοδέλλας. 
Παρών δήλωσαν Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ανέττα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Θεοφάνης Κουρεμπές, Τζηκα Δανάη και Βασιλίκη Λέβα ενώ παρών σε άρθρα ψήφισαν ο Γ. Κυρίτσης και ο Δ. Σεβαστάκης. 
Απών από τη διαδικασία ήταν ο βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης.

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση
Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν προ ολίγου ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΝΤΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΑΘΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.