Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Eπεκτείνεται σε 4 χώρες το Ρωσικό εμπάργκο


Την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία προσέθεσε η Ρωσία στον κατάλογο των χωρών από τις οποίες έχει απαγορεύσει τις περισσότερες εισαγωγές τροφίμων ως αντίποινα για τις κυρώσεις που έχει επιβάλει σε βάρος της η Δύση για την ουκρανική κρίση, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Από το 2016 η Ρωσία θα απαγορεύσει επίσης ορισμένες εισαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία, εφόσον τεθεί σε ισχύ μια συμφωνία... τελωνειακής ένωσης ανάμεσα στο Κίεβο και την Ε.Ε.» πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ. H ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να προσθέσει νέες χώρες στον κατάλογο των χωρών στις οποίες έχει επιβάλει εμπάργκο στην εισαγωγή τροφίμων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς. 
Η Μόσχα, που έχει απαγορεύσει την εισαγωγή τροφίμων από τις περισσότερες χώρες της Δύσης από τον περασμένο Αύγουστο, σχεδιάζει να επιβάλει ανάλογα μέτρα σε χώρες που υποστήριξαν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, επισήμανε ο Ντβόρκοβιτς. Ο Ντβόρκοβιτς προσέθεσε επίσης ότι αναμένει η Ρωσία να εξαγάγει 25 έως 27 εκατομμύρια τόνους σιτηρών την περίοδο 2015/2016.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.